Αθώα κρίθηκε 52χρονη μητέρα, που επί εννέα χρόνια ζούσε με τον εφιάλτη της κατηγορίας για μαστροπεία σε βάρος των παιδιών της. Η αρχική καταγγελία φέρεται να είχε γίνει από την πρώην πεθερά της. Τελικά, η γυναίκα αθωώθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.

Η 52χρονη, μητέρα πέντε παιδιών, τριών κοριτσιών και δύο αγοριών, δεν πίστευε ότι θα έφθανε στο σημείο να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου για μαστροπεία εις βάρος των ίδιων της των παιδιών.

Όλα άρχισαν το 2011, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου, όπου δικαζόταν ο πρώην σύζυγός της για ενδοοικογενειακή βία και απειλή. Η μητέρα του, είχε καταθέσει εναντίον της νύφης της, κατηγορώντας τη ότι προωθούσε στην πορνεία τα δύο της κορίτσια. Έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια της 52χρονης, σήμερα γυναίκας, που οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη κατηγορούμενη για μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και το 2015 είχε καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (Κακουργιοδικείο) Λάρισας, που την είχε κρίνει ένοχη κατά πλειοψηφία και της είχε επιβάλει συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματική ποινή 70.000 ευρώ.

Η καταδικασθείσα άσκησε έφεση και χθες η υπόθεσή της συζητήθηκε στο Μεικτό ορκωτό Εφετείο Λάρισας, που ομόφωνα αποφάσισε την αθώωσή της.

Καταλυτικό ρόλο στην αθώωσή της έπαιξε η κατάθεση της μιας εκ των δύο θυγατέρων της, 22 χρόνων σήμερα, που φέρεται να δήλωσε στο δικαστήριο ότι η γιαγιά της είχε πείσει το 2011, έναντι ανταλλαγμάτων, τη 14χρονη κόρη, να καταθέσει, όσα είχε καταθέσει στην Αστυνομία κατά της μητέρας της, αν και στο ΜΟΔ πρωτόδικα, τα είχε αναιρέσει. Ωστόσο το ΜΟΔ φαίνεται πως είχε λάβει υπόψη της την κατάθεση της πεθεράς και όχι της κόρης. Χθες από την ακροαματική διαδικασία απουσίαζαν τόσο η πεθερά, όσο και η μεγαλύτερη κόρη, ενώ παραβρέθηκε η δεύτερη εκ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση. Τελικά, μετά από 9 χρόνια η 52χρονη κατόρθωσε να απαλλαγεί από τις κατηγορίες.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις