Ο Ιωάννης Σαββίδης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την ανθρωποκτονία των δύο αστυνομικών, υποστηρίζει ότι δεν ήταν στο σημείο του εγκλήματος

Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναμένεται να αναβιώσει σήμερα η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη τον Μάρτιο του 2011 στην περιοχή του Ρέντη.

Για την δολοφονία των δύο αστυνομικών, μεταξύ των άλλων, έχει καταδικασθεί σε δις ισόβια και 66 χρόνια, ο Ιωάννης Σαββίδης, ο οποίος προσέφυγε στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο ζητώντας την αναίρεση της Εφετειακής απόφασης ως προς το σκέλος που τον αφορά, καθώς για την δολοφονία αυτή καταδικάστηκε επίσης ο Ανδρέας Ποφίδης, ενώ αθωώθηκε ο Γιώργος Εμερτζίδης.

Για τον τελευταίο, έχει αναπεμφθεί η υπόθεσή του στο Εφετείο, αφού προηγουμένως είχε γίνει δεκτή η αναίρεση του εισαγγελέα σε βάρος της αθωωτικής απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Ο Ιωάννης Σαββίδης ο οποίος έχει καταδικαστεί για την ανθρωποκτονία των δύο αστυνομικών, υποστηρίζει ότι δεν ήταν στο σημείο του εγκλήματος κατά τον χρόνο των πυροβολισμών κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και ότι συμμετείχε μόνο στη ληστεία του περιπτέρου που είχε προηγηθεί.

Όπως αναφέρει στην αναίρεσής του «όταν η Αστυνομία προέβη σε νόμιμη άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδέσεων, που ενεργοποιήθηκαν τις συγκεκριμένες χρονικές στιγμές στα σημεία της ληστείας και της εμπλοκής των δραστών αυτής με τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας, από τις 18.50 έως τις 19.29 την 1 Μαρτίου 2011, αυτός (σ.σ.: Σαββίδης), με την μία από τις δύο τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, που είχε στην κατοχή του επικοινώνησε 22 φορές με τις τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, που είχαν στην κατοχή τους δύο κατηγορούμενοι, που βρίσκονταν εντός του κλεμμένου αυτοκινήτου, πριν, κατά τον χρόνο και μετά, που έλαβε χώρα, η συμπλοκή με τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας».

Ακόμη, υποστηρίζει ότι εάν βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο με τους συγκατηγορουμένους του, δεν θα χρειαζόταν να συνομιλούν μεταξύ τους με τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ χαρακτηρίζει εσφαλμένη την παραδοχή της απόφασης του Δευτεροβάθμιου δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία, τα καλάσνικωφ που χρησιμοποιήθηκαν στην συμπλοκή με τους αστυνομικούς ήταν δυο. Όπως αναφέρεται, «από τις αποδείξεις της αστυνομικής προανάκρισης βεβαιώθηκε η χρησιμοποίηση ενός όπλου και η ύπαρξη και χρησιμοποίηση του δεύτερου εμφανίστηκε στο προσκήνιο ώστε να ενοχοποιηθεί ο συγκροτημένος κατηγορούμενος».

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου είναι αυτό που θα κρίνει τελικά εάν πράγματι το σκεπτικό της εφετειακής απόφασης δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένο, οπότε και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναπέμψει στο Εφετείο για εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης ως προς το σκέλος της συμμετοχής του Ιωάννη Σαββίδη.

Οι Εμμανουήλ Παπαδάκης και Νατάσα Χονδρογιάννη συνήγοροι του ο Ιωάννη Σαββίδη αναφέρουν, μεταξύ των άλλων, ότι «εναντίον του Ιωάννη Σαββίδη δεν υπάρχουν αποδείξεις για στήριξη της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας, δηλαδή δεν βρέθηκαν αποτυπώματα, γονιδίωμα, dna, μαρτυρικές καταθέσεις ή άλλα οποιαδήποτε στοιχεία, εκτός από την εμμονική μαρτυρική κατάθεση ενός αστυνομικού, ο οποίος κατέθεσε ότι τον είδε να πυροβολεί με καλάσνικωφ τη δεύτερα φορά».

Παναγιώτης Τσιμπούκης
protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις