Ανακοινώσεις και προσκλήσεις συμμετοχής στην αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα το πρωί έξω από τα Δικαστήρια Βόλου, εξέδωσαν φορείς, κόμματα, συλλογικότητες κ.α.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την αυριανή ανακοίνωση της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου κλείνει ένας κύκλος μιας ιστορικής δίκης για τα «έργα και τις ημέρες» μιας οργάνωσης που πλήγωσε βαθιά την ελληνική κοινωνία με αποκορύφωμα την αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ύστερα από πεντέμισι χρόνια αναμένουμε μια ιστορική απόφαση για την αυτονόητη καταδίκη μιας εγκληματικής οργάνωσης που με το πρόσχημα της «κομματικής παράταξης» έστησε μηχανισμό με τάγματα εφόδου στους δρόμους, προχώρησε σε δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αντιφασιστών, μεταναστών, εργαζομένων, κομμουνιστών και δηλητηρίασε με τις πράξεις και την ιδεολογία της τα κοινά της χώρας μας.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής χρειάζεται πρώτα από όλα την ενσυνείδητη καταδίκη του ελληνικού λαού.

Αύριο Τετάρτη, η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας φωνάζει και περιμένει μια καταδικαστική απόφαση που θα καταφέρει χτύπημα συντριπτικό στη Χρυσή Αυγή και θα κλείσει διαπαντός το κεφάλαιό της.

Από την άλλη δε χωρούν αυταπάτες. Τώρα είναι νωπό ακόμη, αλλά οφείλουμε όλοι μας να έχουμε κατά νου πως ο φασισμός, ο ναζισμός, ο ρατσισμός και όλα όσα πρέσβευε η Χρυσή Αυγή πάντα θα καιροφυλαχτούν ψάχνοντας πρόσφορο έδαφος όταν δυσχεραίνουν οι οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες. Ο αγώνας και η επαγρύπνηση οφείλουν να είναι διαρκείς όχι αποκλειστικά και μόνο κατά οργανώσεων που πρεσβεύουν τέτοιες ιδεολογίες, αλλά και κατά πολιτικών που «κλείνουν με συμπάθεια το μάτι».

Χρέος όλων των κυβερνήσεων είναι οι επιλογές της να είναι ενάντια σε πολιτικές που γεννούν λιτότητα, ανεργία, κοινωνική αδικία, ανισότητες και οδηγούν σε κοινωνικό αυτοματισμό και διαχωρισμό.

Η καρδιά του δημοκρατικού κόσμου χτυπά δυνατά περιμένοντας το άκουσμα της αυριανής απόφασης. Στέλνουμε όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας μόνος, το μήνυμα: «Δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή». Για τον Παύλο, για τον Abouzid, για τα παιδιά και το μέλλον αυτής χώρας.

Θα είμαστε όλοι εκεί..

Η ΕΛΜΕ

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 4/9/2020 μετά από 5,5 χρόνια και 450 δικαστικές συνεδριάσεις. Ως ημερομηνία έκδοσης της απόφασης της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης ορίστηκε η Τετάρτη7 Οκτωβρίου 2020, στις 11.00 π.μ.

Η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης, που δηλητηρίασε επί τόσα χρόνια την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου, που όπλισε το χέρι των φασιστών εναντίον μεταναστών, αντιφασιστών, συνδικαλιστών και αγωνιστών των κινημάτων, ήρθε η ώρα και επίσημα να καταδικαστεί. Ο λαός και η νεολαία απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και οι εκπαιδευτικοί της χώρας δίνουν το παρών και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο λαϊκισμό, το φασισμό, τη βία και την επιχειρούμενη υπονόμευση των ανθρωπιστικών και δημοκρατικών αξιών.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, στις 11.00 π.μ. Για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση έχουν προκηρυχθεί διευκολυντικές στάσεις εργασίας από την ΟΛΜΕ (8-11) και από την ΑΔΔΕΔΥ (11-2).

 

7 Οκτώβρη: Στη φυλακή για πάντα οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής!

Επτά χρόνια από τη στυγνή και οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και η δίκη των δολοφόνων του, φυσικών και ηθικών αυτουργών, φτάνει επιτέλους στην ολοκλήρωσή της.

Στις 7 Οκτώβρη θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Μια απόφαση που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στη χώρας μας.

Με την κινητοποίησή μας όλον αυτόν τον καιρό και την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης παλεύουμε:

– Για να καταδικαστούν, επιτέλους, οι νεοναζί, σαν αυτό που είναι, σαν εγκληματική οργάνωση και να μην περάσει το συγχωροχάρτι που προκλητικά εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας παρά το βάρος του συντριπτικού αποδεικτικού υλικού και παρά το γεγονός ότι στην συνείδηση του λαού μας έχουν για πάντα καταδικαστεί, για την στυγερή δολοφονία του Παύλου και του Λουκμάν, για την εγκληματική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στους αιγύπτιους αλλιεργάτες στη Ζώνη του Περάματος, για τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε πρόσφυγες, μετανάστες και αντιφασίστες.

– Για να βρουν τιμωρηθούν για τα απεχθή εγκλήματα που σχεδίασαν κεντρικά και εκτέλεσαν με εντολές του ιεραρχικού παραστρατιωτικού μηχανισμού τους και να μην τους δοθεί καμιά νέα περίοδος ασυλίας από τους μηχανισμούς του κράτους για να συνεχίσουν την δολοφονική δράση τους.

– Για να διαλυθεί επιτέλους η ναζιστική εγκληματική οργάνωση που παρίστανε το πολιτικό κόμμα και να μην της αποδοθεί επιπλέον και η κρατική χρηματοδότηση που αποφάσισε να παρακρατήσει η Βουλή, δίνοντας ξανά στη φασιστική συμμορία την δυνατότητα να ανασυγκροτηθεί και ν’ ανοίξει νέα γραφεία-ορμητήρια.

Η αντιφασιστική έκρηξη λαού και νεολαίας που προκάλεσε η δολοφονία του Παύλου ανέκοψε την πορεία της Χρυσής Αυγής και ανάγκασε την τότε κυβέρνηση της ΝΔ να στείλει στο δικαστήριο την υπόθεση, σε μια δίκη που θέλησαν να σύρεται για χρόνια.

Σήμερα η ακροδεξιά και οι φασιστικές συμμορίες επιχειρούν να ανασυγκροτηθούν.

Ελλάδα και Τουρκία κλιμακώνουν τον πολεμοκάπηλο ανταγωνισμό τους για τις ΑΟΖ των πολυεθνικών και του κεφαλαίου χύνοντας το εθνικιστικό τους δηλητήριο στους λαούς. Η ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης της ΝΔ, με τις “επιχειρήσεις σκούπα” και τις παράνομες απελάσεις – “επαναπροωθήσεις” μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, ανοίγουν το δρόμο για επιθέσεις φασιστικών συμμοριών, συχνά με την κάλυψη της ίδιας της αστυνομίας και του λιμενικού, από τη Λέσβο και τον Έβρο μέχρι την Πλατεία Βικτωρίας και το Τυμπάκι στη Κρήτη. Το έδαφος είναι στρωμένο από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετέτρεψαν τη χώρα μας σε ένα τεράστιο δεσμωτήριο για χιλιάδες πρόσφυγες. Φοράνε την μάσκα του «αγανακτισμένου πολίτη ή γονιού», μιλώντας για τη «συνωμοσία του κορονοϊού», διαδίδοντας σκοταδιστικές αντιλήψεις που τελικά βγάζουν λάδι την κυβέρνηση και το σύστημα που έχουν ξεθεμελιώσει τη δημόσια υγεία και την δημόσια παιδεία.

Θέλουν, για μια ακόμα φορά,  να αναδειχθούν σε «σιδερένια χείρα» του συστήματος για το κτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, της Αριστεράς, της νεολαίας, των προσφύγων και μεταναστών. Γιατί αυτός είναι ο φασισμός! Το βαθύ χέρι του κράτους και του καπιταλισμού.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι χτύπημα σε αυτή την νέα επιχείρηση ανασυγκρότησης των φασιστικών μηχανισμών, τους οποίους αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού και του εθνικισμού για να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία από τις ευθύνες της για το άπλωμα της πανδημίας, της φτώχειας, της ανεργίας.

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η θέση των φασιστών δολοφόνων είναι μόνο στη φυλακή!

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ..ΔΕΝ Θ ΑΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ. ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

 

Το Εργατικο Κέντρο Βόλου

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου εν αναμονή της αυριανής ετυμηγορίας της Δικαιοσύνης για τη «Χρυσή Αυγή», ενώνει τη φωνή της με όλους εκείνους που ζητούν την κάθαρση, εναντιώνονται και συγκρούονται με φασιστικές πρακτικές, με τάγματα εφόδου, που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν για να επιβάλλουν τις θέσεις και τις αντιλήψεις τους.

Το αποτέλεσμα της δίκης εκτός από δικαίωση για τους συγγενείς του Παύλου Φύσσα, θα κρίνει την ποιότητα και την ουσία της δημοκρατίας στη χώρα μας. Οι εκφοβισμοί και οι απειλές της Χρυσής Αυγής δεν έχουν θέση στην Ελληνική κοινωνία. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι έχουν θέση στη φυλακή όσοι επιβουλεύονται τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας.

Άλλωστε, το Εργατικό Κίνημα από αυτήν την ανάγκη γεννήθηκε: να αγωνίζεται ενωμένο και με όλες του τις δυνάμεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων και για τα λαϊκά δικαιώματα, ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που, κάθε φορά, τον γεννά.

 

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ: Η ώρα της απόφασης για τη ΧΑ έφτασε!

Καλούμε όλους του δημοκρατικούς πολίτες του Βόλου την Τετάρτη στις 07/10 και ώρα 9:30 το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου στην Πλατεία Ελευθερίας. Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στον φασισμό, φορώντας μάσκα και λαμβάνοντας μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας. Προστατεύουμε τους εαυτούς από την πανδημία του κορονοϊού και την κοινωνία μας από το μίσος του φασισμού.

 

Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων

Στις 7 Οκτώβρη, μετά από 7 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ, και σε Αιγύπτιους αλιείς βγαίνει η απόφαση για τους ναζί εγκληματίες της ΧΑ.

Εμείς θα είμαστε εκεί απαιτώντας τα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας, οι εγκληματίες δολοφόνοι της ΧΑ που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, αλλάζοντας συνεχώς προβιά και ιδρύοντας διάφορα ακροδεξιά μορφώματα, να καταδικαστούν με τις ανώτατες ποινές.

Μπορεί το δικαστήριο με ευθύνη τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ να κράτησε περισσότερο από 5 χρόνια, μπορεί η εισαγγελέας με την αγόρευση της να προσπάθησε να τους βγάλει λάδι, εμείς όμως όποια και να είναι η απόφαση έχουμε καθήκον να μην αφήσουμε χώρο να σταθούν οι φασιστές.

Εμπόδιο στη δράση των πάσης φύσεως φασιστοειδών θα βάλουν οι δικοί μας αγώνες, η οργανωμένη πάλη μας μέσα από τα σωματεία μας.

Η πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού , για μέτρα προστασίας της υγείας μας και του λαϊκού εισοδήματος, για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, είναι αυτή που θα ακυρώσει στην πράξη την εγκληματική τους δράση και θα τσακίσει το σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ!

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ οι ναζιστές δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής!

 

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας καλεί όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου στις 7 Οκτώβρη, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, να βγουν στο δρόμο απαιτώντας δυναμικά να καταδικαστεί η εγκληματική ναζιστική οργάνωση.

Και μέσα από τη δίκη αποδείχθηκε περίτρανα ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση, ότι υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια χρήσιμο εργαλείο του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, με θύματα εργαζόμενους, νέους ανθρώπους,  Έλληνες και μετανάστες. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τα δεκάδες εγκλήματα των ναζί εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές κομμουνιστές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, τις δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις.

Δεν εφησυχάζουμε! Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να τσακιστεί το αυγό του φιδιού που το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο επωάζει. Θα συνεχίσουμε την πάλη για να απομονώνεται κάθε φασιστική, ρατσιστική φωνή και δράση. Ανυποχώρητα θα συνεχίσουμε να στρέφουμε τα βέλη μας σε αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και μας καταπιέζουν, που τσακίζουν τα δικαιώματά μας στην εργασία, τη μητρότητα, τη ζωή.  Αυτούς, δηλαδή,  που η Χρυσή Αυγή πιστά υπηρέτησε, τους επιχειρηματικούς ομίλους  και τα συμφέροντά τους.

Απαιτούμε την καταδίκη και την τιμωρία των ναζί-φασιστών, της εγκληματικής τους δράσης.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, στις 10:00 πμ. έξω από τα δικαστήρια του Βόλου.

 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο λαός απαιτεί οι Ναζί στη φυλακή!
7 Οκτώβρη έχουμε ραντεβού με την ιστορία
Προκήρυξη της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης Ξεκίνημα
Αντιφασιστική Συγκέντρωση
Τετάρτη 7 Οκτώβρη, στις 10:00 π.μ.
Δικαστήρια Βόλου

Η στιγμή της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε! Στις 7 Οκτώβρη η έδρα του δικαστηρίου θα ανακοινώσει την απόφαση μιας δίκης που διήρκεσε 5,5 χρόνια και μέτρησε 453 συνεδριάσεις. Μια δίκη που θα καθορίσει αν η Χρυσή Αυγή θα καταδικαστεί γι’ αυτό που είναι: μια εγκληματική, ναζιστική συμμορία που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν και που οργάνωνε επί χρόνια δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, εργαζόμενους που αγωνίζονται, μέλη της οργανωμένης Αριστεράς και του αναρχικού χώρου, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας κ.α.

Ναζί δολοφόνοι με ιεραρχική δομή

Οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες, οι μάρτυρες και το υλικό που βρέθηκε στους υπολογιστές των υπόδικων νεοναζί δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το σχεδιασμό των δολοφονικών επιθέσεων, τη στρατιωτική εκπαίδευση των μελών της οργάνωσης, την κατοχή όπλων, τη ναζιστική ιδεολογία, τη λειτουργία των ταγμάτων εφόδου, αλλά και για το γεγονός ότι όλα γίνονταν με απευθείας εντολές από την ηγεσία και τον αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο.

Παράλληλα, αποκαλύφθηκαν οι σχέσης της ναζιστικής συμμορίας με κομμάτια της αστυνομίας και άλλα τμήματα του κρατικού μηχανισμού, καθώς και με εφοπλιστές – τα συμφέροντα των οποίων υπερασπιζόταν τόσο στη βουλή όσο και στους χώρους εργασίας με τη δημιουργία εργοδοτικών σωματείων κ.α. – και με εργολάβους.

Η πρόταση-ξέπλυμα της εισαγγελέως Α. Οικονόμου

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου είχε παρόλα αυτά το θράσος να προτείνει την αθώωση όλων των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής, με την εξαίρεση του Γιώργο Ρουπακιά που μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα.

Η «νομιμοποίηση» της εγκληματικής δράσης των ναζί από την πλευρά της συγκεκριμένης εισαγγελέως δεν μας εκπλήσσει, καθώς είναι γνωστή η ιδεολογία της. Είναι άλλωστε η ίδια εισαγγελέας που πρότεινε την ενοχή του αναρχικού Τάσου Θεοφίλου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, χωρίς να έχει παρουσιαστεί ούτε ένα ενοχοποιητικό στοιχείο στη δίκη του! Ο Τ. Θεοφίλου τελικά αθωώθηκε. Πριν συμβεί αυτό όμως, έμεινε 5 χρόνια άδικα στη φυλακή.

Μετά την πρόταση της Εισαγγελέως, η Χρυσή, Αυγή σαφώς ενθαρρυμένη, εξέδωσε «ημερολόγιο δράσης 2020» με σύνθημα «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη». Πρόκειται για φράση του υπουργού Προπαγάνδας του Χίτλερ, Γιόζεφ Γκαίμπελς…

Ο αντιφασιστικός αγώνας δεν τελειώνει μετά τη δίκη

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη το αντιφασιστικό κίνημα, η Αριστερά, τα εργατικά σωματεία και ο κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει να δώσει το παρών έξω από το Εφετείο Αθηνών προκειμένου να δείξουμε τη δική μας ετυμηγορία: την παραδειγματική καταδίκη όλων των νεοναζί κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής.

Στην Ελλάδα βασανιστές της Χούντας «τιμωρήθηκαν» με ποινές φυλάκισης 3,5 μηνών. Οι συνεργάτες των Ναζί, οι Χίτες και οι Ταγματασφαλίτες, με τη βοήθεια των «νόμιμων» ελληνικών κυβερνήσεων και των ιμπεριαλιστών κυνήγησαν λυσσαλέα αυτούς που αγωνίστηκαν και απελευθέρωσαν την Ελλάδα από τους Ναζί – τους ΕΑΜίτες και ΕΛΑΣίτες.

Η Χρυσή Αυγή δεν πρόλαβε να γιγαντωθεί ώστε να κάνει αντίστοιχου μεγέθους εγκλήματα. Οι δολοφονίες όμως του Παύλου Φύσσα και του Σαχζαντ Λουγκμάν, όπως και οι εκατοντάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις που εξαπέλυσε δείχνουν σε ποια κατεύθυνση κινείται.

Θα «σπάσει» η ελληνική δικαιοσύνη την ιστορία των ποινών χάδι και της αθώωσης των φασιστών στην Ελλάδα ή θα συνεχίσει την ίδια πορεία που ακολουθεί από το 1945 και μετά;

Η ετυμηγορία της δικής της Χρυσής Αυγής θα σημαδέψει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, γνωρίζουμε πως και το πιο αισιόδοξο για το κίνημα αποτέλεσμα της δίκης δεν σημαίνει αυτόματα και το τέλος των φασιστικών οργανώσεων και της δράσης τους.

Αυτό που θα διασφαλίσει ότι οι φασίστες σε όλες τους τις εκφάνσεις δεν θα τολμήσουν να σηκώσουν ξανά κεφάλι, είναι η καθημερινή, μαζική κι ενωτική δράση που θα αποκαλύπτει τον πραγματικό τους ρόλο, που δεν είναι άλλος από το να αποτελούν το μακρύ και οπλισμένο χέρι του συστήματος.

Είναι υπόθεση του αντιφασιστικού, νεολαιίστικου, εργατικού κινήματος και της Αριστεράς να απομονώσει τους φασίστες από τους χώρους που ζούμε, από τα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους δουλειάς και τις γειτονίες.

Παράλληλα, ο αντιφασιστικός αγώνας για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να δίνει τη διαρκή μάχη ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και τη λιτότητα, στοιχεία που δίνουν χώρο στην ανάπτυξη των φασιστών και της ακροδεξιάς.

 

Η Αγωνιστική συσπείρωση εκπαιδευτικών

Οι Ναζί στην φυλακή!

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση Τετάρτη 7 Οκτώβρη,

μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής,

στις 10:00 π.μ. έξω από τα δικαστήρια του Βόλου,

να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην βαρβαρότητα του Φασισμού, να γκρεμίσουμε την αδικία! Να βροντοφωνάξουμε την δική μας απόφαση. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, να σαπίσουν στη φυλακή και να ξαναμπούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, εκεί δηλαδή που πραγματικά ανήκουν.

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, πράξη οργανωμένη και καθοδηγημένη από την εγκληματική-ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, όπως άλλωστε και όλες οι δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Ενέργειες που ακόμη και σήμερα μένουν ατιμώρητες, με τη δίκη των ναζιστών να διαρκεί πάνω από 6 χρόνια, με τους εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά και με τη στάση της Εισαγγελέως να τους ξεπλένει, ανοίγοντας το δρόμο για την αθώωσή τους.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την επόμενη μέρα!!

Οι λουφαγμένοι, σε ένα βαθμό σήμερα φασίστες, όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου θα συνεχίσουν να είναι χρήσιμη εφεδρεία για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Δεν έπαψαν ποτέ να στηρίζουν όλα τα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα μας, τις συλλογικές συμβάσεις, την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Έχουν το μερτικό τους όποτε τους καλούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο να μπαίνουν εμπόδιο να σηκώνουν οι εργαζόμενοι κεφάλι, για να επικρατεί στους χώρους δουλειάς και σε σχολεία σιγή νεκροταφείου, ενισχύοντας το φόβο και το συμβιβασμό.

Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να τους απομονώσουμε με την οργάνωση αγώνων που στοχεύουν την αιτία που τους μεγαλώνει, τους τροφοδοτεί και τελικά τους χρησιμοποιεί όποτε και όπως βολεύει τους επιχειρηματικούς ομίλους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων: τον ορατό εχθρό, τον καπιταλισμό.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν όσα έλεγαν τα Συνδικάτα πριν το ναζιστικό μόρφωμα συρρικνωθεί εκλογικά, πριν τα στελέχη του αλλάξουν κόμματα και το κίνημα ακυρώσει με τον αγώνα του την εγκληματική του δράση. Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που κλιμακώνεται με στόχο να πληρώσουν ξανά τα εργατικά λαϊκά στρώματα τη νέα κρίση, τις τεράστιες  ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και ενάντια στην κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Έτσι μόνο αντιμετωπίζονται οι φασίστες, όσα μορφώματα κι αν επινοήσει το χέρι που τους τρέφει. Καταδικάζουμε τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, του φασισμού. Βγαίνουμε ξανά στο δρόμο απαιτώντας την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Στέλνουμε τους εγκληματίες νεοναζί εκεί που ανήκουν: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις