Αργά χθες το απόγευμα άρχισε η αποκατάσταση των τηλεφωνικών και ιντερνετικών γραμμών, σε μεγάλο τμήμα του Βόλου, μετά από ζημιά που προκλήθηκε στο δίκτυο ιδιωτικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και επηρέασε γραμμές και των άλλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Η ζημιά προκλήθηκε από ασφαλτοκόφτη εργολαβικού συνεργείου με τον εργολάβο να τονίζει πως οι γραμμές είχαν τοποθετηθεί μόλις στα οχτώ εκατοστά κάτω από την άσφαλτο.
Περισσότερες από 3.000 τηλεφωνικές συνδέσεις στην πόλη του Βόλου βρέθηκαν από προχθές εκτός λειτουργίας.
Κεντρικό καλώδιο υπέστη ζημιά από τα έργα που εκτελούνται, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνδρομητές πολλών εταιρειών επικοινωνίας να μην έχουν τηλέφωνα, αλλά και υπηρεσίες ίντερνετ. Συνεργεία τεχνικών της Vodafone βρέθηκαν χθες στο Βόλο ώστε η βλάβη να εντοπιστεί και να επιδιορθωθεί.
Να αναφερθεί ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από επιχειρήσεις στον Βόλο, αλλά και φοιτητές που δεν μπορούσαν να εξεταστούν στα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ αναγνώστες που κατάφεραν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία, τους προσφέρθηκαν ως δώρο gigabites στα κινητά τους τηλέφωνα. Σε μερικές γραμμές το πρόβλημα αποκαταστάθηκε γύρω στις 9 χθες προχθές το βράδυ και αποκατάσταση συνολική υπήρξε χθες το απόγευμα.

e-thessalia