«Ένιωσα προς στιγμήν ότι απειλείται η ζωή μου. Ήμουν απολύτως βέβαιη ότι θα κάνει κακό και στη δική του ζωή. Μου το δήλωσε επανειλημμένα, το είδα. Ήταν μια κατάσταση πανικού». Η εισαγγελέας Αριστοτέλεια ∆όγκα, που έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο από την υπόθεση Τοπαλούδη, μιλά στη Realnews για την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής 4 Οκτωβρίου. «∆εν έχω σωματικά τραύματα. Η όποια μορφή βίας μού ασκήθηκε ήταν κυρίως ψυχολογική», ξεκαθαρίζει η εισαγγελέας.

«Κάποιοι έγιναν εμμονικοί»

Αυτή δεν ήταν η πρώτη όχληση που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα, ήταν όμως η πιο απειλητική. «Η δημοσιότητα που πήρα μετά την υπόθεση Τοπαλούδη, την οποία δεν προκάλεσα, διέγειρε φαντασίες και εμμονές σε κάποιους που ήθελαν να έχουν μια γνωριμία μαζί μου. Άλλοι μού έλεγαν ότι θέλουν να πιούμε καφέ, άλλοι μού έστελναν λουλούδια, κάποιοι έγιναν εμμονικοί. Ζήτησα τη συνδρομή του Α.Τ. Κυψέλης, τους είπα ότι κινδυνεύω στον πρώτο εμμονικό που χτύπησε ξημερώματα το κουδούνι του σπιτιού μου ζητώντας να με δει». Μετά το αρχικό σοκ, η κυρία ∆όγκα προσπάθησε να βοηθήσει τον άνθρωπο που στεκόταν απέναντί της. «∆ιέγνωσα αμέσως ότι το συγκεκριμένο άτομο χρήζει βοήθειας. Στράφηκε κυρίως κατά του εαυτού του με ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο, όταν ένιωσε απόρριψη. Ένας άνθρωπος, όμως, που αυτοκαταστρέφεται έτσι μπορεί, κατά την εκτίμησή μου, να υποστεί αμόκ, να χάσει τον έλεγχο και να κινδυνεύσουν πολλοί άλλοι. Κάλεσα την Αστυνομία κρυφά, όταν κατάλαβα ότι ήταν αδύνατο να τον ηρεμήσω. ∆εν σκοπεύω να κινηθώ νομικά εναντίον του. Αντίθετα, προσπάθησα να τον βοηθήσω». Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, του Β’ Τμήματος Ποινικής ∆ίωξης, χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Η υγεία της επιβαρύνθηκε κατά την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης Τοπαλούδη. «Κατά τη διάρκεια της δίκης και ειδικά τις τελευταίες ημέρες, είχα συνεχώς υπέρταση. Κυριολεκτικά κόντεψα να πεθάνω σε αυτή τη δίκη. Ακόμη έχω υπερτασικά επεισόδια και αυτός ήταν ένας λόγος παραπάνω για να φοβηθώ για τη ζωή μου στο πρόσφατο συμβάν». Η εισαγγελέας Αρ. ∆όγκα συγκλόνισε στην αγόρευσή της στη δίκη. Όπως δηλώνει στην «R», δεν έκανε τίποτα περισσότερο από αυτό που επέβαλλε η συνείδησή της και που πράττει επί 18 χρόνια στα δικαστήρια. «∆εν ταυτίζομαι ποτέ με κανένα θύμα. Αλλά η εμμονή των κατηγορουμένων να διαστρεβλώνουν διαρκώς την αλήθεια και να διασύρουν ακόμα και νεκρό αυτό το βασανισμένο πλάσμα με βρήκε αντιμέτωπη. ∆έχομαι μετάνοια, δεν δέχομαι εμπαιγμούς». Η υπόθεση Τοπαλούδη είναι από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις που έχει εκδικάσει, όπως και το φρικτό έγκλημα στην Κυψέλη τον Ιούλιο του 2004, όταν μια 22χρονη που αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα δολοφόνησε άγρια με μαχαίρι το 7χρονο αδελφάκι της. «Ο,τι τραγικότερο έχω χειριστεί», λέει χαρακτηριστικά.

«Θα καταδικάσει και τη μάνα της»

Η κυρία Αριστοτέλεια ∆όγκα, με καταγωγή από το Γαλαξίδι Φωκίδας, έμεινε ορφανή σε ηλικία μόλις 22 ετών. Ο πατέρας της, Βασίλειος ∆όγκας, ήταν αντιστασιακός, μέλος του ΕΑΜ ΕΛΑΣ, νευρολόγος ψυχίατρος, διδάκτωρ από το 1957 και πραγματογνώμονας των φυλακών επί σειρά ετών. «Ήταν έντιμος και για αυτό πέθανε φτωχός», λέει με περηφάνια. Αρχές που ακολούθησε στη ζωή της. Παντρεύτηκε τον δικηγόρο Γιώργο Ασημακόπουλο, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας και γενικός γραμματέας ∆ικαιοσύνης, ενώ έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2013. Κάποιοι δικηγόροι σε υποθέσεις που η ίδια εκδίκαζε επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον άνδρα της, ζητώντας του να της πει μια καλή κουβέντα. «Θα καταδικάσει και τη μάνα της, σε περίπτωση που διαπράξει κάποιο έγκλημα. Να μείνετε μακριά της και αγαπημένοι», ήταν η κοφτή απάντηση που τους έδινε εκείνος. Τον άτεγκτο χαρακτήρα της αλλά και τον δυναμισμό της είχαν διακρίνει και οι διδάσκοντες στη Σχολή ∆ικαστικών Λειτουργών. «Εσύ γεννήθηκες για να κάνεις αυτή τη δουλειά», της είχαν πει. Προηγουμένως, πάντως, εργάστηκε δέκα χρόνια ως δικηγόρος, όμως δεν ήταν ευτυχισμένη. «Ως δικηγόρος δεν ήμουν ευτυχής, δεν μου ταίριαζε. Άφησα ένα στρωμένο δικηγορικό γραφείο για να κάνω αυτό που ζητούσε η ψυχή μου: το δίκαιο. ∆εν ήθελα να με πληρώ- νουν οι πελάτες για να λέω αυτά που ζητούν. Ήθελα να λέω αυτά που πιστεύω». Ο λογαριασμός της στο Facebook, τον οποίο διατηρεί από το 2010, ήταν η μόνη της επαφή με τον έξω κόσμο, μετά την απρόσμενη χηρεία και το βαρύτατο πένθος της το 2013. Μιλά πάντοτε για θέματα φιλοζωίας, κοινωνικά ή λογοτεχνικά. Oποιος την ενέπλεκε σε πολιτικά θέματα διαγραφόταν αμέσως. Και μπορεί μετά τη δίκη Τοπαλούδη να δέχθηκε χιλιάδες αιτήματα φιλίας, η ίδια όμως δεν άλλαξε σε τίποτα, τα έκανε όλα όπως πριν. ∆εν επεδίωξε ποτέ να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου, τον οποίο όμως ευχαριστεί για την αγάπη του. «Το απωθημένο μου είναι κάποια στιγμή να συγγράψω, ίσως και να εκδώσω μια ποιητική συλλογή. Έχω την ανάγκη να εκφράζομαι μέσα από τη φιλοσοφία και τα ποιήματα. Και επειδή είμαι ενεργή φιλόζωη, ίσως κάποτε να είμαι εισαγγελέας για υποθέσεις κακοποίησης ζώων. Το έχω ζητήσει, αλλά δεν έχει γίνει δεκτό», αποκαλύπτει.

enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις