Η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες τις χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις συναντήσεις του στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

Μετά τις επαφές του στο Ισραήλ, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσει την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, διαμηνύοντας ότι διανύουν την καλύτερη περίοδό τους.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του και είπε πως του μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκτός από την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Δένδιας είχε εκτεταμένες συνομιλίες αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό της χώρας για ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, με έμφαση στον αγωγό EastMed. Επίσης, συζήτησαν για τη διμερή οικονομική συνεργασία και τις ευκαιρίες που ανοίγονται, είτε σε διμερές είτε σε πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, το Ισραήλ, την Κύπρο, τις ΗΠΑ, σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως επισήμανε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών.

Πριν από τη συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο κ. Δένδιας είχε τετ α τετ με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi).

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/dendias-se-netaniahoy-epikindyni-gia-oles-tis-hores-tis-mesogeioy-i-parabatikotita-tis