Οι συλληφθέντες είναι Έλληνες και κατηγορούνται για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στη σύλληψη δύο Ελλήνων, ηλικίας 45 ετών αμφότεροι, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες της δευτέρας, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, οι αρχές εντόπισαν έναν 45χρονο ημεδαπό επί της περιφερειακής επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, προερχόμενο από την επαρχιακή περιοχή “ΝΕΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ”, να κατέχει εντός του Ε.Ι.Χ. οχήματός του και συγκεκριμένα εντός τσάντας ώμου, το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων πενήντα ευρώ 4.550€, όπως επίσης και ένα μπλοκ σημειώσεων, στο οποίο αναγράφονταν διάφορες επωνυμίες τσιγάρων, χρηματικά ποσά, ονόματα, καθώς και η ανωτέρω επαρχιακή περιοχή, υπό τη μορφή κωδικών. Εντός του εν λόγω οχήματος εντοπίστηκαν επιπλέον τέσσερα  πακέτα τσιγάρων με ένσημη ταινία τρίτης χώρας, μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 0,67 gr και δύο  κινητά τηλέφωνα, ενώ, όλα τα ανευρεθέντα, καθώς και το εν λόγω Ε.Ι.Χ. όχημα, κατασχέθηκαν.

Εν συνεχεία και κατόπιν υπόδειξης του συλληφθέντος, τα ανωτέρω στελέχη οδηγήθηκαν στη “ΝΕΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ”, όπου εντόπισαν τον δεύτερο 45χρονο εντός του καταστήματός του, ο οποίος παρέδωσε οικειοθελώς τέσσερις χιλιάδες 4.000 πακέτα τσιγάρων, τα οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα από τον πρώτο συλληφθέντα, καθώς και επιπλέον τρεις χιλιάδες οκτακόσια 3.800 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών και χίλιες τριακόσιες τριάντα μια 1.331 συσκευασίες καπνού, των 50 gr έκαστη, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης, το χρηματικό ποσό των 4.145 € και των 395 λεβα Βουλγαρίας, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ, το σύνολο των κατασχεμένων καπνικών προϊόντων ανέρχεται σε 7.804 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών,και σε 1.331 συσκευασίες καπνού.

πηγή:lawandorder.gr