Με ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» τοποθετείται αναφορικά με την ανακοίνωση του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Τόρη, κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή για τις τιμολογιακές αυξήσεις στη ΔΕΥΑΜΒ, τις διαφορές στην τιμολόγηση και τον τρόπο διαμόρφωσής της, ενώ παράλληλα επικρίνει τις δηλώσεις Τόρη σχετικά με την υπόθεση ΕΡΓΗΛ και το χρέος της ΔΕΥΑΜΒ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο “γίγαντας” πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Τόρης είναι λογικό να βλέπει τον Ιάσονα μικρό… Όμως, οι “Μαζί για τον Βόλο”, είμαστε οι άνθρωποι της εργασίας, μέσα από την κοινωνία, και όχι η αφρόκρεμα πρώην εργοστασιαρχών, ξενοδόχων και ανεπάγγελτων πολιτικών που η ενασχόλησή τους με τα κοινά είναι συνυφασμένη με την οικονομική τους διαβίωση.
Η Δημοτική Αρχή στην ανακοίνωσή της αναφέρθηκε στο νόμο του 2017, ομολογώντας στην ουσία ότι παρανομεί…μιλάμε για τεράστιο IQ. Γιατί αν μπορούν ας απαντήσουν σχετικά με ποια ισότιμη πολιτική ακολουθούν σε όλη την ευθύνη της ΔΕΥΑΜΒ για την υδροδότηση.
Αυτή που κοστολογείται στην Πορταριά και σε νοικοκυριά και σε ξενοδοχειακές μονάδες χωρίς υδρόμετρα; Σε αυτά που χρεώνουν με τον χρόνο και όχι με το τρίμηνο, όπως η ενότητα Αισωνίας (Σέσκλο και Διμήνι), αλλά και οι δημότες του πολεοδομικού συγκροτήματος Νέας Ιωνίας και Βόλου πληρώνουν ακριβά το νερό και την αποχέτευση; Να αναφερθούμε μήπως στα Άνω και Κάτω Λεχώνια;
Η Δημ. Αρχή, παρανομεί ασύστολα σε βάρος των δημοτών και καταναλωτών του Δήμου Βόλου.
Και επειδή εκδηλώνει μεγάλη αγωνία η Δημ. Αρχή, να επισημάνουμε ότι παρακολουθούμε στενά ότι σχετίζεται με την τοπική κοινωνία και το Δήμο, και γι’ αυτό υπενθυμίζουμε μια πρόσφατη τηλεοπτική δήλωση του κυρίου Τόρη, προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, ότι η Δημ. Αρχή κατάφερε η ΕΡΓΗΛ να χρωστάει μόνο 3.500.000 ευρώ, τα οποία θα πληρώσει μέσα στο 2021.
Απευθύνουμε μια ερώτηση στη Δημ. Αρχή σχετικά με αυτήν τη δήλωση και την κάνουμε για να αποδείξουμε την τεράστια κακοδιαχείρισή της: Τι χρέος αναλάβατε με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για την ΕΡΓΗΛ, τι κατάσχεσε από την ΔΕΥΑΜΒ επί διοίκησής σας και τολμάτε σήμερα να θριαμβολογείτε ότι μειώσατε το χρέος στα 3.500.000 ευρώ;
Τέλος, δεν γίνεται ούτε λόγος για τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται σε τετραμηνιαία βάση πλέον. Αυτό σημαίνει διαφορετική κλίμακα τιμολόγησης και συνεπώς αύξηση. Στην τελική οι ίδιοι οι δημότες θα το διαπιστώσουν στις τσέπες τους και τους καλούμε από το 2021 να συγκρίνουν τι θα πληρώνουν με ανάλογες καταναλώσεις.»
ert.gr