Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφει τους τελευταίους μήνες το κόστος απόκτησης κατοικίας στις ΗΠΑ, με τις τιμές των ακινήτων να σημειώνουν τον Οκτώβριο υψηλό εξαετίας. Παρά το γεγονός ότι η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις ΗΠΑ, συμπαρασύροντας σε αρνητικά πρόσημα πολλούς τομείς οικονομικής δρασστηριότητας, η αγορά ακινήτων μοιάζει να αναπτύσσεται κόντρα στο κλίμα αυτό.

Σύμφωνα με το δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller price index, οι τιμές των ακινήτων στις 20 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας αυξήθηκαν κατά 7,9% τον Οκτώβριο σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η τάση αυτή αποτυπώθηκε και στα στοιχεία του προηγούμενου μήνα οπότε και καταγράφηκε αύξηση 6,6%.

Στο σύνολο της αμερικανικής επικράτειας, η αύξηση του αντίστοιχου δείκτη τον Οκτώβριο ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή και διαμορφώθηκε στο 8,4%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2014, η οποία, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς αποδίδεται στα ιστορικά χαμηλά επιτόκια των στεγαστικών δανείων, στις τάσεις «φυγής» των Αμερικανών από τις μεγαλουπόλεις υπό το φόβο του κορονοϊού, αλλά και στη χαμηλή προσφορά κατοικιών.

Τάσεις που σύμφωνα με τους αναλυτές θα συνεχιστούν και το 2021, καθώς πληθαίνουν οι Αμερικανοί που εγκαταλείπουν τα διαμερίσματα στις πόλεις για να εγκατασταθούν σε κατοικίες στα προάστια ή την εξοχή.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις