Να δοθούν άμεσες λύσεις ώστε να προστατευθεί η υγεία των πολιτών της Μαγνησίας, ζητούν η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση, απαραίτητα να γίνουν είναι τα εξής:

Δημιουργία στρατηγικού σχεδίου διαχείρισης της πανδημίας από τον ΕΟΔΥ, μέσω της πρόληψης και της διενέργειας μαζικών τεστ COVID-19 σε χώρους μαζικής εργασίας (Νοσοκομείο, εφορίες, σχολεία κτλ), δομές υψηλής ευαλωτότητας (γηροκομία, φυλακές, ορφανοτροφείο, μεταναστευτικές δομές κτλ).

Άμεση οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης με τη δημιουργία δύο ιατρείων covid-19 24ωρης λειτουργίας σε απόλυτη σύνδεση με τον ΕΟΔΥ και το ΓΝ Βόλου. Επαναλαμβανόμενες επισκέψεις των Κινητών Μονάδων στην επαρχία της Μαγνησίας και τις Βόρειες Σποράδες και παράλληλα επιτέλους να προχωρήσει στην πράξη η απόκτηση του «πλωτού ασθενοφόρου».

Άμεση προμήθεια του Μοριακού Αναλυτή στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και εξασφάλιση των απαραίτητων αντιδραστηρίων για τους μαζικούς ελέγχους που θα προκύψουν.

Άμεση στελέχωση του Γ Ν Βόλου σε μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

14 προσλήψεις γιατρών που συνεχίζουν να εκκρεμούν

Επαναπροκήρυξη των έξι άγονων θέσεων του κρίσιμου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών

Δεδομένου του οργανογράμματος του ΓΝ Βόλου και των ελάχιστων υπηρετούντων γιατρών, απαιτείται νέος σχεδιασμός και προκήρυξη επιπλέον προσλήψεων μονίμων γιατρών.

Προσλήψεις μονίμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, διότι η λύση του επικουρικού προσωπικού είναι εμβαλωματική.

Επίσης, θα έπρεπε από την αρχή της πανδημίας να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας και οι βουλευτές του, εκτιμούν ότι όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα και αναγκαία για την σωστή διαχείριση της πανδημίας στην περιοχή μας. Παράλληλα, ζητούν τις επόμενες ημέρες συνάντηση με τον  Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη.

πηγή:akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις