Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να εξακριβώσουν αν οι δράστες, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, είχαν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση που διενεργεί η Ασφάλεια Πατρών για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση μιας σπείρας Ρομά που είχαν ρημάξει τους τελευταίους έξι μήνες στα σπίτια στην Πάτρα, την Αθήνα και το Κερατσίνι. Από την ως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 30 διαρρήξεις με τη λεία να ξεπερνά τα 150.000 ευρώ!

Μετά την αξιοποίηση στοιχείων που συγκέντρωσαν για τις διαρρήξεις και τις κλοπές μετρητών και κοσμημάτων μεγάλης αξίας, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν ως δράστες τρεις άνδρες και μια γυναίκα που έμπαιναν στα σπίτια από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες, ή παραβιάζοντας παράθυρα και πόρτες, ή και με τη μέθοδο της απασχόλησης. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα και συνελήφθησαν κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης με την συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. στον καταυλισμό των Ρομά στα Σαγέϊκα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, τα ξημερώματα της Τρίτης. Μάλιστα, αναζητείται ένας ακόμη Ρομά, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στις αρχές.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να εξακριβώσουν αν οι δράστες είχαν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις, καθώς και αν είχαν και άλλους συνεργούς. Στο μεταξύ, σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος και διακεκριμένες κλοπές και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή.

Μάνος Τσαγκαράκης
πηγή:protothema.gr