Η νυν σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού του Λεσότο, Τόμας Ταμπάνε, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της πρώτης συζύγου του, θα επιστρέψει στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές του Λεσότο ανακάλεσαν την απόφαση να αφεθεί ελεύθερη υπό επιτήρηση, η σύζυγος του παραιτηθέντος πρωθυπουργού, Τόμας Ταμπάνε.
Δίωξη για την δολοφονία της πρώην συζύγου του πρωθυπουργού του Λεσότο

Σε βάρος της Μεσάια Ταμπάνε, 43 ετών, ασκήθηκε δίωξη τον περασμένο Φεβρουάριο για την εμπλοκή της στη δολοφονία της αντιζήλου της, Λιπολέλο Ταμπάνε, λίγες ημέρες πριν ορκιστεί πρωθυπουργός της χώρας ο Τόμας Ταμπάνε.

Η υπόθεση αυτή βύθισε το Λεσότο σε πολιτική κρίση και ανάγκασε τον 80χρονο πρωθυπουργό να παραιτηθεί την περασμένη εβδομάδα, μετά από τρία χρόνια στην εξουσία.

Σε μια πολλοστή ανατροπή της υπόθεσης αυτής, το Εφετείο του Λεσότο ακύρωσε σήμερα την απόφαση να παραμείνει ελεύθερη υπό δικαστική επιτήρηση η Μεσάια, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του, Κανανέλο Μοσίτο.

Maesaiah Thabane
Maesaiah Thabane
Maesaiah Thabane Trust Fund

Όπως επισήμανε, η κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη τον χειμώνα «με ασυνήθιστα ταχείες διαδικασίες» και χωρίς να έχει καταθέσει προηγουμένως κανένας μάρτυρας.
Έτοιμες οι Αρχές του Λεσότο να συλλάβουν την Ταμπάνε

Ο υποδιοικητής της αστυνομίας Πασέκα Μοκέτε δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει στη σύλληψη της Ταμπάνε, μόλις του κοινοποιηθεί η απόφαση. Στις αρχές του μήνα, ο Ταμπάνε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο διακήρυξε την αθωότητα της συζύγου του. Αρνείται επίσης ότι ο ίδιος είχε κάποια συμμετοχή στην υπόθεση αυτή. «Δεν σκότωσα κανέναν και σίγουρα όχι τη γυναίκα μου», δήλωσε.

Maesaiah Thabane
Maesaiah Thabane
Maesaiah Thabane Trust Fund

 

Ποια είναι η γυναίκα που τάραξε το Λεσότο

Η 42χρονη Maesaiah Thabane κατηγορείται ότι δολοφόνησε την πρώτην σύζυγο του συζύγου της, πρωθυπουργού του Λεσότο. Ενα έγκλημα το οποίο είχε συγκλονίσει το μικροσκοπικό βασίλειο του Λεσότο.

Maesaiah Thabane
Maesaiah Thabane
Maesaiah Thabane Trust Fund

Τον Ιούνιο του 2017, η Lipolelo Thabane (Πρώτη Κυρία του Λεσότο τότε) βρέθηκε νεκρή έξω από το σπίτι της, στην πρωτεύουσα της χώρας, Μαζερού. Η δολοφονία που είχε συγκλονίσει τη χώρα είχε γίνει δύο ημέρες πριν ο πρωθυπουργός Thomas Thabane ορκιστεί και αναλάβει επίσημα καθήκοντα.

Πριν βρεθεί δολοφονημένη η πρώην Πρώτη Κυρία του Λεσότο, βρισκόταν σε συζητήσεις διαζυγίου με τον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός παντρεύτηκε την Maesaiah Thabane τρεις μήνες μετά τη δολοφονία της συζύγου του.

Maesaiah Thabane
Maesaiah Thabane
Maesaiah Thabane Trust Fund

Η αστυνομία ανέφερε στο CNN.cοm ότι η νυν Πρώτη Κυρία του Λεσότο θεωρήθηκε ύποπτη όταν δεν κατάφερε να απαντήσει στις ερωτήσεις σχετικά με τη δολοφονία της Lipolelo Thabane.

Maesaiah Thabane
Maesaiah Thabane
Maesaiah Thabane Trust Fund

Μάλιστα, η Thomas Thabane κατηγορείται και για την απόπειρα δολοφονίας μιας άλλης γυναίκας η οποία ήταν μαζί με την πρώην σύζυγο του πρωθυπουργού του Λεσότο Lipolelo Thabane τη στιγμή της δολοφονίας.
Πηγή: iefimerida.gr

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις