Οκτώ άτομα συνελήφθησαν
Το Κρεμλίνο αγαπάει να βρίζει τις ΗΠΑ και τη «σάπια» Δύση. Δυστυχώς όμως, το μόνο εγχώριο κινητό τηλέφωνο, το λεγόμενο YotaPhone βγήκε τεράστια μπακατέλα και το όλο πρότζεκτ κατέρρευσε με πάταγο παίρνοντας μαζί του εκατομμύρια κρατικής επιχορήγησης. Για αυτό οι περισσότεροι ρώσοι ονειρεύονται να αποκτήσουν iPhone. Είναι ενδεικτικό πως όταν πριν λίγα χρόνια η ρωσική κυβέρνηση δεν έδινε άδεια σε ένα από τα μοντέλα του διάσημου κινητού για κυκλοφορία στη χώρα, ακόμα και μέσα στο ρωσικό κοινοβούλιο εθεάθησαν παράνομα εισαχθέντα iPhone, στα χέρια των μελών του κυβερνώντος κόμματος. Γιατί είναι καλός ο πατριωτισμός, αλλά να έχουμε και ένα κινητό της προκοπής.
Οι αμερικανικές αρχές λοιπόν εξάρθρωσαν τεράστιο κύκλωμα παράνομης μεταφοράς παρανόμων αδήλωτων (για εξαγωγή) ή και κλεμμένων γκάτζετ της Apple (κινητά, ρολόγια, τάμπλετ). Οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν ότι από το 2019 που δραστηριοποιείται το κύκλωμα, έχουν μεταφερθεί παράνομα στη Ρωσία προϊόντα αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων.
«Εάν νομίζετε ότι είναι ανεκτό το να χρησιμοποιείτε τις θέσεις εργασίας σας σε ξένη αεροπορική εταιρεία για λαθρεμπόριο αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στη Ρωσία, η απάντηση είναι Nyet» δήλωσε ο βοηθός διευθυντή του FBI William F. Sweeney.
ONisenko

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις