Ο «γιατρός» Νίκος Κοντοστάθης στην απολογία του αρνήθηκε ότι διακινούσε ναρκωτικά σε ανηλίκους ή ότι σκότωσε από πρόθεση ασθενή που τον παρακολουθούσε

Δήλωσε βαθιά θρησκευόμενος και εμπειρικός βοτανολόγος, με αγάπη για τα βότανα, την οποία του εμφύσησε ο παππούς του. Όπως όμως είπε στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή, δεν είχε πρόθεση να βλάψει, ούτε να βγάλει χρήματα από αυτή του τη «δραστηριότητα». Αντίθετα, στόχος του ήταν να βοηθήσει, ενώ όπως είπε τα χρήματα από τους γονείς του Θεοδόση και της Δέσποινας, τα έλαβε για τα εκχυλίσματα βοτάνων που τους έδινε. Ο λόγος για τον «ψευτογιατρό» Νίκο Κοντοστάθη, ο οποίος στην απολογία του αρνήθηκε ότι διακινούσε ναρκωτικά σε ανηλίκους ή ότι σκότωσε από πρόθεση ασθενή που τον παρακολουθούσε…

«Εχω διαβάσει δεκάδες ή εκατοντάδες βιβλία για τη βοτανοθεραπεία, με την οποία ασχολούμαι από μικρό παιδί. Βεβαίως αυτό δεν με κάνει παρά μόνο έναν εμπειρικό βοτανολόγο-θεραπευτή. Μέχρι το 2015 η δραστηριότητά μου περιοριζόταν σε έναν μικρό κύκλο φίλων και γνωστών. Στα τέλη του έτους βρέθηκα στη Μονή Βατοπεδίου, όπου πληροφορήθηκα ότι πολλοί μοναχοί είχαν πρόβλημα προστάτη και πως οι συμβατικές θεραπείες που ακολουθούσαν δεν τους βοηθήσαν. Έτσι τους πρότεινα μία εξειδικευμένη θεραπεία με βότανα η οποία είχε ευεργετικά αποτελέσματα» φέρεται να είπε στον ανακριτή ο Κοντοστάθης, υποστηρίζοντας ότι δεν ψάρευε ο ίδιος πελάτες-ασθενείς αλλά η φήμη του διαδόθηκε από στόμα σε στόμα.

«Για τη δήθεν ιατρική μου ιδιότητα το αληθές είναι ότι αρχικά δεν παρουσιαζόμουν ως τέτοιος αλλά με την ιδιότητα που πράγματι θεωρούσα ότι διέθετα αυτή του βοτανολόγου, έστω και εμπειρικού. Εκείνοι που τους προσέφερα τις υπηρεσίες μου με σύστησαν στη συνέχεια ως γιατρό, και εγώ δεν έκανα τίποτα για να άρω την πλάνη» φέρεται να λέει, ομολογώντας ότι στη συνέχεια τον πήρε τη μπάλα και άρχισε να απολαμβάνει τον τίτλο του γιατρού, διανθίζοντάς τον με διάφορες ιδιότητες, χωρίς να του περνάει από το μυαλό ότι πρέπει να βάλει ένα τέλος σε όλη αυτή την απατηλή κωμωδία… «Πράγματι παρέστησα ψευδώς ότι είμαι γιατρός και πράγματι παραπλάνησα τους εγκαλούντες και για τον λόγο αυτό όση σημασία μπορεί να έχει στο παρόν χρονικό σημείο, ζητάω συγγνώμη» λέει ο Κοντοστάθης.

Όπως υποστηρίζει ποτέ δεν είπε σε ασθενή ότι τα βότανα που του δίνει αποτελούν φαρμακευτική αγωγή με την παραδοσιακή έννοια. «Η ασθένεια από την οποία έπασχαν και τα δύο παιδιά αποτελεί ανίατη ασθένεια με πολύ χαμηλό προσδόκιμο ζωής, δηλαδή ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες η πλήρης ίαση δεν ανήκει στο επίπεδο του προβλεπτού αλλά του μεταφορικώς θαύματος» λέει για τον Θεοδόση και τη Δέσποινα που έπασχαν από καρκίνο του εγκεφάλου. «Το ζητούμενο ήταν η ποιοτική επιμήκυνση της ζωής των κατά τα λοιπά δυστυχώς ετοιμοθάνατων ανθρώπων. Ουδέποτε είπα σε κάποιον ότι πρέπει να διακόψει τη θεραπεία που είχε επιλέξει να πραγματοποιεί. Απλώς ανέφερα ότι δεν ήταν δυνατόν να λαμβάνονται τα βότανα τις ημέρες που πραγματοποιούνταν χημειοθεραπείες εξαιτίας των στομαχικών παρενεργειών» καταλήγει ο Κοντοστάθης, ερχόμενος σε αντίθεση ωστόσο με όσα αναφέρουν στις μηνύσεις τους οι γονείς των άτυχων παιδιών.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, δεν ζήτησε ποτέ χρήματα ενώ από τις μοναχές ή τους μοναχούς ζητούσε απλώς την προσευχή τους. «Μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο καταδεικνύει ότι αυτά που πρότεινα αποτελούν τις κατεξοχήν μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής για τον καρκίνο. Ανεξαρτήτως λοιπόν του ζητήματος της αποτελεσματικότητάς τους η βοτανοθεραπεία και τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν μεθόδους εναλλακτικής ιατρικής».

Σύμφωνα πάντα με τον κατηγορούμενο «γιατρό» σε όλους τους ασθενείς έλεγε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους ότι δεν έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει οποιαδήποτε φαρμακευτική συμβατική αγωγή και ότι μπορεί να τους χορηγήσει μόνο βότανα. Όσο για τα χρήματα που πήρε από τους γονείς των άτυχων ανήλικων παιδιών, υποστήριξε ότι αυτό ήταν το κόστος των των αποσταγμάτων και των βαμμάτων.

«Εγώ δεν έλαβα κάποια αμοιβή, δεν βιοπορίζομαι από αυτό, τις γνώσεις αυτές τις είχα αποκτήσει από μικρή ηλικία» φέρεται να είπε. Όσο για τα ραντεβού που έκλεινε σε νοσοκομεία, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι γίνονταν εκεί με τους συγγενείς των ασθενών, λόγω της νοσηλείας των τελευταίων. «Στην περίπτωση της Δέσποινας προσπαθούσα να κάνω καλύτερες τιμές γιατί προέρχομαι από στρατιωτική οικογένεια και ο πατέρας της είναι στρατιωτικός. Όταν κατάλαβα την ανάγκη των ανθρώπων όχι μόνο δεν κράτησα την επιταγή, η οποία ανταποκρινόταν στο ύψος των βοτάνων που είχα προσφέρει αλλά ζημιώθηκα, με μεγάλη μου ευχαρίστηση κατανοώντας την ανάγκη των ανθρώπων. Τους έδινα τα βότανα για να αποφύγουν τους πόνους και τα άσχημα συμπτώματα της χημειοθεραπείας».

Όσο για το πώς βιοπορίζεται, ο γιατρός βοτανολόγος είπε ότι στο παρελθόν είχε μία εταιρία τηλεπικοινωνιακών ειδών και ασχολούταν με εμπόριο ηλεκτρονικών ειδών, ενώ λίγο πριν από τη σύλληψή του ασχολούταν με αγροτικές εργασίες. «Διαθέτω ελαιόδεντρα και κατασκευάζω ξυλόγλυπτες εικόνες κατόπιν παραγγελίας» είπε. «Ο,τι έκανα το έκανα από καλή πρόθεση για να τους βοηθήσω όλους και δεν είχα πρόθεση να δημιουργήσω  οποιοδήποτε κακό».

ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις