Το ποσό των 8.308 ευρώ θα διαθέσει ο Δήμος Βόλου και συγκεκριμένα το τμήμα Τουρισμού, προκειμένου να δημιουργήσει ιστοσελίδα πεζοπορίας!

Η πρόταση αυτή, έγινε στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος Τουριστικής Προβολής του δήμου για το 2020 και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση ως ένα πρώτο βήµα εξωστρέφειας απαιτείται η δηµιουργία ιστοσελίδας πεζοπορικών διαδροµών του προορισµού και η προώθηση του νέου πεζοπορικού προϊόντος «Pelion Routes» και άρα του πεζοπορικού τουρισµού ως ένα θεµατικό τουριστικό προϊόν, συµπληρωµατικό στο υπόλοιπο τουριστικό προϊόν της περιοχής που θα ενισχύσει την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και της συνολικής ταυτότητας.

Η παραπάνω δράση εντάσσεται στον Άξονας 3 Θεµατική προσέγγιση/ Άξονας 3.1 Θεµατική καµπάνια προορισµού πεζοπορίας Pelion Routes, ως νέου προϊόντος ∆ράση 3.1.3 Προβολή εκτός της περιοχής/ Α. Νέο web site πεζοπορίας Pelion Routes (καταγραφή / δηµιουργικό / φιλοξενία / συντήρηση).

Η εν λόγω υπηρεσία περιλαµβάνει την κατασκευή του πεζοπορικού ιστότοπου δηλαδή τη µελέτη περιεχοµένου και δοµής της ιστοσελίδας, το δηµιουργικό όλων των στοιχείων του ιστότοπου, την τροφοδότηση µε το περιεχόµενο, τη λειτουργία της και τις απαιτούµενες προσαρµογές, την εκπαίδευση του προσωπικού. Περιλαµβάνει επίσης την παραγωγή του περιεχοµένου των σελίδων των πεζοπορικών διαδροµών που βρίσκονται στα όρια του ∆ήµου Βόλου καθώς και την αξιοποίηση περιεχοµένου που θα αναπτυχθεί από τους όµορους ΟΤΑ ώστε το τελικό προϊόν να είναι αντιπροσωπευτικό του συνολικού τουριστικού προορισµού Βόλου και Πηλίου.

Περιλαµβάνει τέλος την φιλοξενία του ιστότοπου διάρκειας ενός έτους, την αγορά των ονοµάτων, την άδεια χρήσης φωτογραφικού υλικού, την τεχνική υποστήριξη και επικαιροποίηση των στοιχείων των πεζοπορικών προτάσεων διάρκειας ενός έτους.

Για την παραπάνω παροχή υπηρεσίας ζητείται:

  • Δημιουργικό – κατασκευή site: 2.500€
  • Σελίδες πεζοπορικών διαδρομών: 2.700€
  • Παρακολούθηση: 1.500€
  • Σύνολο: 6.700€ συν ΦΠΑ.

Να σημειωθεί πως αρνητικά ψήφισε μόνο το μέλος της Επιτροπής, Απόστολος Παπαδούλης.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις