Αρχική ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο υπουργός μεταφορών … Τσιόδρας, μας “ενημέρωσε” ότι «δεν μπορούμε να...

Ο υπουργός μεταφορών … Τσιόδρας, μας “ενημέρωσε” ότι «δεν μπορούμε να επενδύσουμε σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς »

59

Απορία – αλλά και σάλο στα κοινωνικά δίκτυα και την μείζονα αντιπολίτευση – προκάλεσε η αναφορά του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα σε ένα εκτός αρμοδιοτήτων του θέμα, όπως αυτό της ενίσχυσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πανδημία το απόγευμα της Τρίτης, ο επανεμφανιζόμενος μετά από καιρό λοιμωξιόλογος, έκανε έκκληση στο επιβατικό κοινό να αποφεύγει όσο είναι δυνατό το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αναφέροντας ότι γνωρίζει πως οι συνθήκες σε αυτά είναι ασφυκτικές.

Μέχρι εδώ καλά. Ωστόσο συνέχισε «διαπιστώνοντας», ότι «είναι αδύνατο να επενδύσουμε αυτή τη στιγμή σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα Μέσα Μεταφοράς».

Μια αναφορά που προβληματίζει και επί της ουσίας, αφού παραπέμπει σε κυβερνητική απόφαση μη ενίσχυσης των μαζικών συγκοινωνιών, εν μέσω πανδημίας, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των αρμόδιων κυβερνητικών αξωματούχων.

Ειδικότερα ο Σ. Τσιόδρας ανέφερε: «Έχουμε τα Μέσα Μεταφοράς. Είναι ασφυκτικές οι συνθήκες, το κατανοώ. Είναι αδύνατο να επενδύσουμε αυτή τη στιγμή σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα Μέσα Μεταφοράς. Γνωρίζω ότι προσπαθούνε. Εμείς σαν επιστήμονες το λέμε συνέχεια. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να αποφύγετε στα Μέσα Μεταφοράς το συνωστισμό, όσο αυτό είναι εφικτό. Φορέστε τη μάσκα σας, μη τη φοράτε με λάθος τρόπο».

Ας μας ενημέρωνε τουλάχιστον,  τα εκατομμύρια Αθηναίων πως θα μετακινούνται καθημερινά για τις δουλείες τους;