Το δημοσίευμα με το οποίο στοχοποιείται ο Πατριάρχης Βαρθλομαίος, σχολίασε ο Στέλιος Πέτσας.

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα τουρκικού περιοδικού με το οποίο στοχοποιείται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και χαρακτηρίζεται «συνεργάτης του Φετουλάχ Γκιουλέν», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι «φυσικά δεν μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς πρόσωπα όπως αυτό του Πατριάρχη».

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να σχολιάσει εσωτερικά θέματα της Τουρκίας.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα του φιλοϊσλαμικού περιοδικού “Gerçek Hayat”, στοχοποιεί ηγετικά μέλη θρησκευτικών μειονοτήτων της Τουρκίας αλλά και Τούρκους πολιτικούς και επιχειρηματίες ως συνεργαζόμενους με το Κίνημα Γκιουλέν, το οποίο ο Ερντογάν θεωρεί ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα του 2016 εναντίον του. Εκτός από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αντίστοιχες αναφορές υπάρχουν για τον Αρχιραββίνο της εβραϊκής κοινότητας της Τουρκίας και τον πρώην Πατριάρχης της Αρμενίων της Τουρκίας Σνόρκ Καλουστιάν.

Πατριαρχείο: Κίνδυνος για ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις
Από την πλευρά του, το Οικουμενικό Πατριαρχείο με ανακοίνωσή του καταγγέλλει πως το δημοσίευμα στοχοποιεί μέλη της κοινότητας και θρησκευτικούς ηγέτες με αναληθείς ισχυρισμούς. Εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον πολύ μεγάλο κίνδυνο να εκδηλωθούν ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις.
Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις