Ο εκπρόσωπός του LNA στρατηγός Ahmed Al-Mismari, ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκε ύποπτο τουρκικό πλοίο με το όνομα CIRKIN, το οποίο ανήκει στο τουρκικό κράτος από το 2014. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του LNA, το πλοίο μετέφερε άρματα μάχης M60-Α3.

Μάλιστα, πολεμικό πλοίο της Ιταλίας η οποία υποτίθεται ότι συμμετέχει και στην επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ» για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, απλά το παρακολουθούσε να ανεφοδιάζει τους φιλότουρκους της Τρίπολης με βαρέα όπλα.

Στην ανακοίνωση του ο Al-Mismari ανέφερε ότι το εμπορικό πλοίο απέπλευσε από την Κωνσταντινούπολη, με πορεία προς τη Λιβύη στις 20-21 Μαΐου 2020 και έφτασε στο λιμάνι της Μισράτα στις 28 Μαΐου στις 10:55 π.μ.

«Ήταν ύποπτο το ότι οι τουρκικές φρεγάτες ήταν πολύ κοντά στο πλοίο. Επιπλέον, στις 29 Μαΐου, μια ημέρα μετά την άφιξη του πλοίου, υπήρχαν διάφορα tweets που ευχαριστούσαν την Τουρκία για την αποστολή των αρμάτων μάχης M60. Δημοσίευσαν μια εικόνα ενός αρματοφορέα να μεταφέρει ένα άρμα μάχης κοντά στη Μισράτα”.

Άλλοι ευχαρίστησαν το Κατάρ για την αποστολή των τουρκικών αρμάτων μάχης. Είναι επίσης πιθανό ότι και μεταγωγικά αεροσκάφη C-17 από το Κατάρ να μετέφεραν επίσης τουρκικά άρματα μάχης M60Α3.

Την ίδια περίοδο ένα ιταλικό πολεμικό πλοίο είχε εντοπιστεί σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων απόσταση από το τουρκικό εμπορικό πλοίο χωρίς όμως να το παρεμποδίσει. Το ιταλικό πλοίο δεν αποτελούσε μέρος της επιχείρησης IRINI της ΕΕ».

Την ίδια στιγμή ο Σαράτζ επισκέφτηκε την Άγκυρα για να μιλήσει για τις εξελίξεις στη Λιβύη και την υφαρπαγή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από την Τουρκία.

Άρης Δημητρακόπουλος

πηγή:pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις