Πολύ κακή εξέλιξη για την Ε.Υ.Π, αν σκεφτούμε τη χρονική συγκυρία (απειλή από την Τουρκία) που εκδόθηκε ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π) , με την οποία ζητούν από τον πρωθυπουργό, την απομάκρυνση του διοικητή της υπηρεσίας, Παναγιώτη Κοντολέοντα,  για χάρη του οποίου, και προκειμένου να τον διορίσουν,  άλλαξαν μέχρι και το νόμο.

 

Λίγο μετά τον πρώτο χρόνο της πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη! Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π) μετά και τις πρόσφατες αλλαγές και τη συρρίκνωση των υπηρεσιών,  στρέφεται κατά του επικεφαλής της και εκλεκτού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  σε απόφασή τους χαρακτηρίζουν τον Παναγιώτη Κοντολέοντα «ανεπαρκή» και καλούν τον πρωθυπουργό να τον απαλλάξει των καθηκόντων του.

Υπενθυμίζουν παράλληλα με νόημα, με ιδιαίτερη σημασία μάλιστα λόγω και της χρονικής συγκυρίας, ότι η Ε.Υ.Π είναι υπεύθυνη μεταξύ των άλλων για την Εθνική ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα.

Καλούν μάλιστα την πολιτική ηγεσία να σταματήσει τα πειράματα,  αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ως υπηρεσιακοί παράγοντες, για να ζητούν να σταματήσουν τα πειράματα,  σίγουρα γνωρίζουν περισσότερα από τους πολιτικούς.

Ας ελπίζουμε πως έστω και τώρα, την ύστατη για την εθνική μας ασφάλεια στιγμή,   ο πρωθυπουργός θα αντιληφθεί την αστοχία της επιλογής του και δεν θα θελήσει να εκδικηθεί τους εργαζόμενους εν είδη “καρατόμησης”.

Η ασφάλεια της χώρας απαιτεί σοβαρότητα και επαγρύπνηση και όχι πειραματισμούς και διορισμούς “δικών μας παιδιών”… Τις εξελίξεις αυτές, για την ΕΥΠ, τις διαβάζουν και οι “απέναντι και σίγουρα δεν μας παίρνουν στα σοβαρά, όταν γνωρίζουν ότι η υπηρεσία διοικείται από έναν άνθρωπο,  δίχως γνώσεις σε θέματα ασφάλειας και ειδικότερα στο Intelligence.

κ Μητσοτάκη οφείλετε έναντι της πατρίδας μας, και εκ της θέσεώς σας,  να λάβετε σοβαρά υπόψη σας την ένσταση των υπαλλήλων και να προχωρήσετε άμεσα ως οφείλετε, σε αντικατάσταση του Παναγιώτη Κοντολέοντα. Κάτι παραπάνω από εσάς θα γνωρίζουν οι επί χρόνια υπάλληλοι της υπηρεσίας για να τον χαρακτηρίζουν “ανεπαρκή” !!!

 

με πληροφορίες από:documentonews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις