Μοιράσου το άρθρο
Η απάντηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου στην πρωτοφανή ενέργεια να μπει φίμωτρο σε όσους εκφράζονται ελεύθερα

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, απάντησε στην πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονιά απειλή και προσπάθεια φίμωσης δημοσιογράφων οι οποίοι… τολμούν να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Το περιστατικό με τις αφίσες στον Πειραιά κατά δημοσιογράφων, αλλά και του εκπροσώπου της νομικής υπηρεσίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Τάκη Μπαλτάκου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Ο ΠΣΑΤ κάνει σαφές πως «δημοσιογραφία και ο αθλητισμός δεν τρομοκρατούνται». Αναλυτικά η ανακοίνωση:  «Οι αφίσες, δίκην τρομοκρατικής οργάνωσης που τοιχοκολλήθηκαν χθες σε διάφορες περιοχές και Δήμους του Λεκανοπεδίου, όπου με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς «επικηρύσσονται» συνάδελφοι μας, αποτελούν πράξη πλήρως καταδικαστέα για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

Για το αποτρόπαιο της πράξης, ο ΠΣΑΤ, ζητεί την άμεση παρέμβαση των συντεταγμένων οργάνων της Πολιτείας και καλεί τους εντεταλμένους φορείς της να αναλάβουν δράση για την πλήρη διαλεύκανση και παραδειγματική τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών της.

Ο ΠΣΑΤ, τονίζει προς κάθε κατεύθυνση με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πως η ελευθεροτυπία δεν φιμώνεται, η ελεύθερη άποψη και οι αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, δεν διαπραγματεύονται. Πολύ περισσότερο όταν, απέναντι τους, έχουν πράξεις και ενέργειες που στοχεύουν στην τρομοκράτηση της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Η στήριξη στους συναδέλφους, πέραν της καταδίκης του άθλιου γεγονότος, είναι εκ των ουκ άνευ.

Ο ΠΣΑΤ, καλεί άλλη μια φορά συνολικά τους συναδέλφους, να προασπίσουν με τη σειρά τους τις αρχές και τους κανόνες που διέπουν την δημοσιογραφική μας δεοντολογία, αποκρούοντας έτσι κάθε απόπειρα ο Αθλητισμός να αποτελέσει, πέρα από τα ύψιστα ιδανικά του, πεδίο σύγκρουσης αλλότριων συμφερόντων».

πηγή:ethnos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις