Έντονα τα σημάδια της εγκατάλειψης και της επικινδυνότητας στην πλατεία και παιδική χαρά  στο Σουτραλί  της Αγριάς που άφησε «στη μέση» ο εργολάβος, με φορέα υλοποίησης τον δήμο Βόλου. Η παιδική χαρά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ενώ τα όμορα παλιά κτίρια κινδυνεύουν να γκρεμιστούν και η δημοτική αρχή έχει τοποθετήσει περιμετρικά κάποια κόκκινα πλαστικά που πέφτουν από τον αέρα.

 

 

Τα όποια έργα ήδη έγιναv όπως τα παγκάκια, έχουν ξεφτίσει, τα λίγα φυτά που φυτεύτηκαν χάλασαν, ενώ τα χόρτα έχουν γίνει θηριώδη. Τα παιδιά συνεχίζουν να παίζουν στον χώρο με κίνδυνο να τραυματιστούν. «Θα γίνει ατύχημα και κανείς μετά δεν θα αναλαμβάνει την ευθύνη», τονίζουν κάτοικοι της περιοχής και ζητούν να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό.

 

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Βόλου, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Φορέας Υλοποίησης και κύριος του έργου  είναι ο Δήμος Βόλου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 335.000 ευρώ.

 

Το έργο αφορά στην διαμόρφωση πλατείας στο Ο.Τ. ΚΧ115, στη συμβολή των οδών Τσατάλου – Ηρ. Πολυτεχνείου – Σουτραλή, συνολικής επιφάνειας 2.750,60m2 . Περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας παιδικής χαράς στο πίσω μέρος της περιοχής παρέμβασης η οποία θα έχει πρόσβαση από τη πλατεία και από την οδό Τσατάλου , ενώ ανάμεσα στα πέτρινα κτίρια και την παιδική χαρά παρεμβάλλονται ζώνες πρασίνου, ζώνες ελεύθερης κίνησης καθώς και ζώνες ανάπαυσης.

 

Το έργο στοχεύει στην αναβάθμιση του κοινόχρηστου χώρου, στην ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας και στον εξοπλισμό της περιοχής με υποδομές ανάπτυξης και βελτίωσης της καθημερινής ζωής των κατοίκων. Με το έργο επιτυγχάνεται η δημιουργία μιας «ανάσας» στον οικισμό της Αγριάς, όπου δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος για περίπατο και ανάπαυση, και η ενίσχυση του «πρασίνου» στον αστικό ιστό μέσα στα πλαίσια του βιώσιμου σχεδιασμού. Το έργο αφορά τη διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων, κατασκευή παιδικών χαρών και χώρων πρασίνου και αναψυχής που θα είναι ασφαλείς για τα παιδιά, με τη χρήση οικολογικών στοιχείων, με στόχο την αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων, την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και την περιβαλλοντική αναβάθμιση.

ert.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις