Από τον Αύγουστο του 2019 που ο πρωθυπουργός διόρισε τον Παναγιώτη Κοντολέων ως διοικητή της Ε.Υ.Π, υπήρξαν ενστάσεις ως προς τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που διαθέτει.

 

Τα τυπικά προσόντα που δεν είχε,  η κυβέρνηση τα «ξεπέρασε», αλλάζοντας το νόμο.

Τα ουσιαστικά προσόντα όμως,  που είναι η έλλειψη γνώσεων του Παναγιώτη Κοντολέοντα,  δεν μπορεί όπως φαίνεται, ΚΑΜΙΑ αλλαγή νόμου να τα υποκαταστήσει.

 

Και η έλλειψη γνώσεων που έχει ο Παναγιώτης Κοντολέων,  για να ηγηθεί μιας υπηρεσίας που ασχολείται με την Εθνική ασφάλεια της χώρας και όχι μόνο, δεν άργησε να φανεί, όσο και εάν το ταϊσμένα φιλοκυβερνητικά Μ.Μ.Ε προσπαθούν να τον προμοτάρουν,  παρουσιάζοντάς τον,  ως επιτυχημένο μεγαλοστέλεχος πολυεθνικής Ι.Ε.Π.Υ.Α.

Η ουσία είναι πως εκ της θέσεως που είχε στην Ι.Ε.Π.Υ.Α,  το μόνο που έκανε καλά ήταν εμπορικές συμφωνίες (συμβόλαια) με τους πελάτες της εταιρείας,  και «περίεργες» συμπράξεις με άλλες Ι.Ε.Π.Υ.Α, μέσα από ένα σύνδεσμο μαϊμού (Σ.Ε.Ε.Υ.Α) που είχε ο ίδιος προσωπικά συμμετοχή. ΚΑΜΙΑ γνώση δεν διαθέτει στους τομείς του Intelligence, Crisis Management και γενικότερα ασφάλειας,  για να καταστεί ικανός να διοικήσει την Ε.Υ.Π, τους έμπειρους στα γραφεία αλλά και στο πεδίο, υπαλλήλους της και τις διεθνείς  «σχέσεις» που απαιτούνται.

 

 

Το ναυάγιο της Ε.Υ.Π στον Έβρο

Το πρώτο δραματικό κενό στην Ε.Υ.Π και η γύμνια της που επέφερε ο διορισμ΄ςο του Παναγιώτη Κοντολέοντα ως διοικητή της,  φάνηκε το Φεβρουάριο του 2020,  με την προσπάθεια εισόδου χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα Καστανιές του Έβρου

Μεταναστευτικό - «Εισβολή» στον Έβρο: Ούτε βήμα πίσω στα εθνικά ...

 

Ο ρόλος των δημοσιογράφων στο promotion Κοντολέοντα

Έγραφαν τότε συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι για τα γεγονότα του Εβρου: H ΕΥΠ «είχε στήσει το προηγούμενο διάστημα, επί σειρά εβδομάδων, μια ολόκληρη επιχείρηση και έδωσε χρήσιμες πληροφορίες, που βοήθησαν καθοριστικά, στο να μην πιαστούν στον ύπνο οι ελληνικές δυνάμεις. Να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και καταφέρουν να περάσουν στην Ελλάδα οι μετανάστες που ξεχύθηκαν αιφνιδιαστικά».

 «Η ΕΥΠ διαπίστωσε έγκαιρα το τουρκικό σχέδιο στον Έβρο, ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές και έτσι υπήρξε κινητοποίηση τόσο σε θέματα υποδομών όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό»

 

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων

Και ξαφνικά,  ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook,  τους χαλά το «παραμύθι», και αποκαλύπτει τη γύμνια της χώρας μας με μια ΕΥΠ ανίκανη να τροφοδοτήσει με πληροφορίες την ΕΛ.ΑΣ, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση που βίωσαν «ελάχιστοι αστυνομικοί, τις πρώτες ώρες στα σύνορα στον Έβρο, δώσανε τιτάνιο αγώνα για να κρατήσουν τους εκατοντάδες μετανάστες μακριά από τα σύνορα τις πρώτες ώρες».

Αν η Ε.Υ.Π είχε πραγματικά «δουλέψει» όπως γράφουν οι δημοσιογράφοι, η ΕΛ.ΑΣ δεν θα είχε μεριμνήσει να υπάρχουν δυνάμεις στα σύνορα;

 

 

Κυβερνοεπίθεση

Τον Ιανουάριο του 2020 κρατικές ιστοσελίδες,  μεταξύ των οποίων και της Ε.Υ.Π, δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση από τούρκους χάκερ .

Τούρκοι χάκερς «έριξαν» το σάιτ της Βουλής και της ΕΥΠ – INLIFE by ...

Οι δημοσιογράφοι

Και πάλι δημοσιογράφοι ανέλαβαν να «καθαρίσουν» τη μπουγάδα της απροετοίμαστης. Ε.Υ.Π, ανακαλύπτοντας και ενημερώνοντάς μας,  για μια «άγνωστη» (γιατί άραγε;) μέχρι εκείνη τη στιγμή κυβερνοεπίθεση,  που είχε γίνει τον Απρίλιο του 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ… Κυβερνοεπίθεση για την οποία… Διεξάγεται ακόμη έρευνα από την Ε.Υ.Π .. (1,5 χρόνο διαρκεί και δε λέει να περαιωθεί…).

 

Κλεμμένες μοτοσικλέτες

Το Φεβρουάριο του 2020 βρέθηκαν κλεμμένες μοτοσικλέτες στο χώρο στάθμευσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ L&O: Κλεμμένες μοτοσυκλέτες βρέθηκαν στο πάρκινγκ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη!Στο προαύλιο που βρίσκεται η  έδρα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.  Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο κ Κοντολέων, το έμπειρο στέλεχος της πολυεθνικής Ι.Ε.Π.Υ.Α,  δεν μπορεί καν να θέσει διαδικασίες ασφαλείας,  στον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου του.  Τραγικό!

 

 

Το καράβι από…την Τουρκία

Το πλέον σοβαρό όμως περιστατικό ήταν αυτό με το φορτηγό πλοίο, το οποίο ξεκίνησε από την Τουρκία μεταφέροντας 196 πρόσφυγες και μετανάστες, διέσχισε όλο το Αιγαίο και κατάφερε ανενόχλητο να φτάσει στη Τζια. Με τον Παναγιώτη Κοντολέοντα να το πληροφορείται, προφανώς, από τις ειδήσεις!

Τα μυστήρια της προσάραξης στην Τζια | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

Πιστεύουμε πως όλα τα πιο πάνω,  καταδεικνύουν την οικτρή κατάσταση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών,  υπό τη διοίκηση του κ Παναγιώτη Κοντολέοντα, οικτρή κατάσταση που σίγουρα βιώνουν και οι υπάλληλοι γραφείων αλλά και  πεδίου της υπηρεσίας,  οι οποίοι αγανάκτησαν και από την αδιαφορία της κυβέρνησης για την πατρίδα,  αφού η ανικανότητα του διοικητή τους δεν τους κάνει να αισθάνονται και ασφαλείς…. Και μάλλον αυτοί θα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας!

Αποφασίσανε λοιπόν, εμπρός στην αδιαφορία της κυβέρνησης που γνωρίζει το τι συμβαίνει,  και δημοσιοποίησαν  απόφαση του Δ.Σ του Σωματείου τουςζητώντας από τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη,  να αντικαταστήσει τον διοικητή της υπηρεσίας τους, ως ανεπαρκή να στηρίξει το Εθνικό έργο της Ε.Υ.Π!!!

Η αλήθεια είναι πως κάτι παρόμοιο δεν έχει ξανασυμβεί πουθενά στον κόσμο! Μάλλον για να το κάνουν,  η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω!

Οι δημοσιογράφοι

Και πάλι δημοσιογράφοι και «πηγές»,  ανέλαβαν να «δείξουν» στην κοινή γνώμη ότι η επιστολή των εργαζομένων προς τον πρωθυπουργό είναι : «ανακοίνωση που κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες και που δεν εκφράζει το σύνολο των συνδικαλιστών» παραβλέποντας πως η ανακοίνωση έχει σφραγίδα Δ.Σ. (στην ολότητά του) και συνεχίζουν οι καλοί δημοσιογράφοι… «αλλότρια κίνητρα πίσω από τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστών» «σε μία τέτοια κρίσιμη περίοδο είναι αδιανόητο υπάλληλοι μυστικής υπηρεσίας να καταφέρονται ανοιχτά κατά του διοικητή τους. Μήπως υπάρχουν πολιτικά κίνητρα;»

Μα σε μια τέτοια περίοδο η υπηρεσία πρέπει να διοικείται από ΗΓΕΤΗ,  ο οποίος με τις γνώσεις του θα κατευθύνει τους υπαλλήλους και θα μεριμνά για την αντιμετώπιση κάθε εξωτερικής επιβουλής της χώρας μας.

 

¨Ότι και εάν θέλουν να μας «δείξουν» οι δημοσιογράφοι και οι «πηγές» τους, για δυο πράγματα να είναι σίγουροι.

  1. Με τη λειτουργία τους δεν προσφέρουν ΚΑΜΙΑ ενημέρωση στο λαό, εκτός από υπηρεσίες στις «πηγές» τους,
  2. Η ανεπάρκεια του Παναγιώτη Κοντολέοντα μπορεί να κοστίσει ΚΑΙ στην εθνική μας κυριαρχία.

*Η ανεπάρκεια του Νίκου Τόσκα κόστισε 24 πνιγμένους στη Μάνδρα,  και 102 καμένους στο Μάτι.

Η ανεπάρκεια του Παναγιώτη Κοντολέοντα,  ίσως φτάσει να μας κοστίσει και τμήμα της εθνικής μας κυριαρχίας!

 

Καλό για τη χώρα μας και τη διεθνή της εικόνα,  θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αντιληφθεί την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων προς τον πρωθυπουργό της χώρας,  και να προχωρήσει από εχθές στην αντικατάσταση του «Αρίστου» που θέλησε να επιβάλει.

Η Ε.Υ.Π διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη χώρα,  και δεν είναι μαγαζί διορισμών φίλων, “Αρίστων” και τριτοξάδερφων!

 

Στέφανος Παπαδόπουλος

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις