Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι: «Δυστυχώς για μας που αποφασίσαμε να επιχειρούμε στην Ελλάδα, για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση αποφάσισε την τακτική των διαχωρισμών. Η απόφαση της λειτουργίας της αγοράς με το click away αφορά μόνο το 15% των επιχειρήσεων που διατηρούν e-shops και θα είναι οι κερδισμένοι-χαμένοι αυτών των εορτών. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας της αγοράς οδηγεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην απόλυτη καταστροφή».
Εξηγώντας περαιτέρω τον λόγο διαμαρτυρίας τους, οι έμποροι της πόλης σημειώνουν ότι: «στη ζωή φυσικά προέχει η υγεία αλλά σε δεύτερο λόγο έρχεται η οικονομία. Και χωρίς πραγματική οικονομία δεν υπάρχει επιβίωση στον τόπο. Όμως ο κύβος ερίφθη και ο χριστουγεννιάτικος τζίρος, ανοίγει την πόρτα της καταστροφής στο 85% των επιχειρήσεων. Καθιστούμε την κυβέρνηση υπεύθυνη και για την υγεία μας και για την οικονομική μας επιβίωση και την καλούμε να αναλάβει την ευθύνη της απόφασής της».
«Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τις επιχειρήσεις»
Τα μέλη του ΕΣΘ τονίζουν ότι: «Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τις επιχειρήσεις εκείνες που δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με αυτό το σύστημα. Η λήψη επιπλέον μέτρων στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία».
Δεν παραλείπουν μάλιστα να υπενθυμίσουν ότι: «με επιστολή μας προς τα δύο Υπουργεία στις 21/4/2020, στην περίοδο του πρώτου lockdown, σας είχαμε επισημάνει μια πλατφόρμα σωτηρίας της αγοράς. Δεν εισακουστήκαμε και ακολουθήσατε μεθόδους που δυστυχώς δεν είχαν αποτέλεσμα. Σας την ξαναστέλνουμε πιστεύοντας ότι σήμερα, όσο ποτέ, είναι η μόνη σανίδα σωτηρίας για να μην χαθούν, εδώ που φτάσαμε, δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεων και εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, πράγμα το οποίο είμαστε σίγουροι ότι είναι ο εφιάλτης ημών και της κυβέρνησής σας».
Ακολουθεί η πρόταση του ΕΣΘ:
Η πρόταση η δική μας αποσκοπεί στο να μην χαθεί καταναλωτικό κεφάλαιο.
Προτείνουμε, χωρίς αποκλεισμούς από το τραπεζικό σύστημα ή άλλους φορείς , τη διάσωση, αν είναι δυνατόν, όλων των συναδέλφων και μη, ως εξής:
1) Δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα καταγραφούν όλες οι απώλειες – δαπάνες λόγω κορωνοϊού, για το χρονικό διάστημα από έναρξη έως τέλους lockdown.
2) Δημιουργία 2ης πλατφόρμας, από την ημέρα επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων και έως 31/12/2020
newsbeast.gr
Φωτογραφία: Intime
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις