“Ζούμε σε μια χώρα που δεν υπάρχει Δημοκρατία. Τιμούμε τη μνήμη του γιού μου Βασίλη Μάγγου σε μια χώρα με αστυνομική βία την οποία θα αντιπαλέψουμε”, ήταν μερικά από τα λόγια του πατέρα του Βασίλη Μάγγου στην συγκέντρωση που οργανώθηκε από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων στην Πλατεία Ελευθερίας ενώ ακολούθησε πορεία με συνθήματα κατά των κρατικών μηχανισμών, της αστυνομικής βίας κ.λπ.

Κρατώντας τη μπλούζα που φορούσε ο Βασίλης και μια αφισέτα σε σχήμα σταυρού, ο πατέρας του Βασ. Μάγγου στεκόταν μόνος μπροστά στην πύλη των Δικαστηρίων αμίλητος, με τις πληγές ακόμη ανοιχτές από την απώλεια του παιδιού του και στη συνέχεια μίλησε στους συγκεντρωθέντες, πριν αρχίσει η πορεία.

Νωρίτερα είχαν μιλήσει εκπρόσωποι συλλογικοτήτων ενώ αναγνώστηκε και η δημόσια καταγγελία του Βασ. Μάγγου μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς έξω από τα Δικαστήρια Βόλου και τα όσα ακολούθησαν στην διεύθυνση Αστυνομίας.

“Οι αστυνομικές αρχές της πόλης, αναφέρθηκε, έχουν αναπτύξει μια συστηματική έρευνα, κυρίως εναντίον της νεολαίας, για να φοβίσουν και να τρομοκρατήσουν. Ενάντια σε αυτή τη μεθόδευση πρωτοστάτησε ο Βασίλης. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να σπάσει ο τρόμος και να νικήσουν τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Τα δολοφονικά χτυπήματα του κράτους και των μηχανισμών του δεν σκοπεύουμε να τα αφήσουμε αναπάντητα. Ο Βασίλης είναι νεκρός του κράτους και των μηχανισμών του και αυτό δεν θα μας κάνουν να το ξεχάσουμε με κανέναν τρόπο. Βασίλειο Μάγγος ΠΑΡΩΝ”.

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις