Για μία ακόμη φορά έγινε μάρτυρας σε διάρρηξη και βεβήλωση του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Πέτρας, ο πατέρας Δημήτριος Ζωγράφος. Κατέφτασε στο ναό το πρωί της Παρασκευής, μόνο για να διαπιστώσει ότι τις βραδινές ώρες Πέμπτης προς Παρασκευή 17-18/09 άγνωστοι διέρρηξαν και βανδάλισαν τον μικρό ιερό ναό, προκαλώντας σειρά φθορών.

Οι άγνωστοι βάνδαλοι, αφότου εισήλθαν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας, ανέβηκαν σε ένα τραπέζι, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο παράθυρο, άνοιξαν με βίαιο τρόπο την σιδεριά και στη συνέχεια με διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία κατάφεραν να εισέλθουν μέσα στο ναό από το παράθυρο.

Μιλώντας στον «Χ» ο πατέρας Δημήτριος περιέγραψε βήμα-βήμα την διάρρηξη, κάνοντας λόγο για «βεβήλωση». Τόνισε μάλιστα ότι οι διαρρήκτες «έριξαν το τζάμι και εισήλθαν βιαίως ρίχνοντας κάτω τον Εσταυρωμένο και διαλύοντάς τον, διαμελίζοντας το Σώμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού». Στη συνέχεια προκάλεσαν μία σειρά φθορών στην Αγία Τράπεζα και το Αρτοφόριο, παραβίασαν την Αγία Πρόθεση και έκαναν καταστροφές στο γραφείο, το παγκάρι και άλλα σημεία του ιερού ναού. Προς αναζήτηση τιμαλφών και χρημάτων φαίνεται να προκάλεσαν τις καταστροφές, οι οποίες -εκτός από την οικονομική αξία που έχουν για μία μικρή ενορία («ο ναός είναι πάμφτωχος» είπε ο πάτερ)- έχουν κυρίως την θρησκευτική αξία, που πρόταξε ο πατέρας Δημήτριος, κάνοντας έκκληση μέσω του «Χ» για σεβασμό της θρησκείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Χ» αυτή ήταν η τέταρτη φορά που άγνωστοι διαρρηγνύουν τον ναό.

Κατατέθηκε από τον πατέρα μήνυση κατ’ αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Ξυλαγανής.

πηγή:xronos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις