Αυτοψία σε όλα τα σημεία του προσωρινού ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ (Μαυροβούνι) στη Μυτιλήνη, παρουσία δημοσιογράφων, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Στόχος του, όπως είπε, είναι «να δούμε όλοι μαζί τι ακριβώς συμβαίνει εδώ πέρα». (αλήθεια τι είδαν οι δημοσιογράφοι που τον συνόδευαν;)

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε μεταξύ άλλων «…..Η δομή βρίσκεται σε μία πολύ καλή κατάσταση ασφάλειας και τάξης. Αντιμετωπίζουμε με αντιπλημμυρικά έργα τα όποια προβλήματα που λογικό ήταν να παρουσιαστούν τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας…».

 

Βέβαια ο Γερμανός υπουργός Αναπτυξιακής Βοήθειας Γκερντ Μίλερ, κατήγγειλε στην DW ότι «Παρ΄ ότι έχουν περάσει τρεισήμισι μήνες από την πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας οι πρόσφυγες στη Λέσβο εξακολουθούν να ζουν υπό «καταστροφικές συνθήκες».

Και μάλλον έχει δίκιο, αφού  επικαλούμενος τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» ο κ. Μίλερ επισημαίνει ότι η διεθνής οργάνωση ξεκίνησε τους εμβολιασμούς τετάνου στο Καρά Τεπέ, καθώς στα υγρά από τις βροχές αντίσκηνα οι αρουραίοι δαγκώνουν μωρά και μπορεί να τους μεταφέρουν μολυσματικές ασθένειες.  

 

Φωτογραφία σαν αυτή από το ΚΥΤ του ΚαραΤεπέ, δεν κυκλοφόρησε ΚΑΜΙΑ αυτές τις ημέρες που η Λέσβος δοκιμάστηκε από κακοκαιρία.

Αντίθετα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που πρόβαλαν τη σημερινή επίσκεψη του υπουργού Νότη Μηταράκη στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, μας έδειξαν φωτογραφίες όπως η πιο κάτω, δίχως λιμνάζοντα νερά, στεγνές,  από τις πρώτες ημέρες που κατασκευαζόταν το ΚΥΤ.

Μυτιλήνη: Αυτοψία Μηταράκη στο προσωρινό ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ

Όλα στο βωμό της παραπληροφόρησης κύριε Μηταράκη;

3,5 μήνες και δεν καταφέρατε να λειτουργήσετε σωστά το ΚΥΤ και διασύρεται η χώρα στην Ε.Ε ;

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις