Μαζί του σκοτώθηκε και ένα μέλος της δημοτικής αστυνομίας

Νεκρός βρέθηκε το Σάββατο ο δημοσιογράφος Χόρχε Αρμέντα, αλλά κι ένα μέλος της δημοτικής αστυνομίας του Μεξικού, σύμφωνα με δικαστική πηγή, ενώ η τοπική εισαγγελία κάνει λόγο και για άλλον ένα τραυματία.

Ο δημοσιογράφος, διευθυντής του Medios Obson, ειδησεογραφικού ιστοτόπου, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλων στη Σιουδάδ Ομπρεγόν (βόρεια).

Ο Χόρχε Αρμέντα είχε δεχθεί απειλές και ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα προστασίας ανθρώπων που κινδυνεύουν, υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφων, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντιπρόσωπος της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, ΜΚΟ η οποία κάνει λόγο για τρεις δολοφονίες εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης φέτος.

Το Μεξικό συγκαταλέγεται στις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για τους εργαζομένους στον Τύπο, με τον αριθμό των δολοφονιών δημοσιογράφων να ξεπερνά συχνά ακόμη και αυτόν εμπόλεμων κρατών.

Τον Απρίλιο, δημοσιογράφος εξαφανίστηκε προτού το πτώμα του βρεθεί στο Ακαπούλκο (νοτιοδυτικά), ενώ στα τέλη του Μαρτίου, μια δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στην πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά).

πηγή:newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις