Σε αναβρασμό βρίσκονται οι ΗΠΑ, μετά τον άδικο θάνατο του George Floyd από αστυνομικούς της Minneapolis κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Ωστόσο, ορισμένοι, εκμεταλλευόμενοι τα επεισόδια και την γενικότερη αναταραχή, επιδίδονται σε λεηλασίες, με τα καταστήματα της Apple να αποτελούν, μεταξύ άλλων, στόχο των συγκεκριμένων εγκληματιών.

Ωστόσο όπως όλα δείχνουν, όσοι έκλεψαν ένα iPhone από κάποιο κατάστημα της Apple δεν θα το χαρούν. Ήταν εδώ και καιρό γνωστό ότι η Apple χρησιμοποιεί κάποιο proximity software που απενεργοποιεί μια συσκευή, όταν αυτή αποκτάται παράνομα από κάποιο store. Πλέον μπορούμε να δούμε το μήνυμα που εμφανίζεται χάρη στα social media και είναι το εξής: “This device has been disabled and is being tracked, – Local authorities will be alerted.”

Είναι απίθανο, οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές να επιστραφεί στα stores. Μπορεί να γίνουν κομμάτια για τα εξαρτήματα, ή πολύ απλά να πεταχθούν, εξαιτίας του φόβου που σου προκαλεί το μήνυμα που εμφανίζεται. Η αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα των κλεμμένων συσκευών ιPhone και όχι μόνο διογκώνεται. Η Apple έχει πάρει μέτρα έτσι ώστε να καταστήσει τις συσκευές άχρηστες , συμπεριλαμβανομένου του χαρακτηριστικού Find my iPhon που επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθήσει την τοποθεσία του.  Για τους χρήστες που πραγματικά χάνουν τα iPhones, υπάρχουν χρήσιμα tips που μπορείς να ακολουθήσουν.

πηγή:thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις