Διάσταση παρατηρείται στην κυβέρνηση αναφορικά με το αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία μετά τις 30 Νοεμβρίου καθώς μετά το φιάσκο στην τηλεκπαίδευση, η προκαθορισμένη ημερομηνία θα εξαρτηθεί από τα «έξυπνα τεστ» που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα λέει το υπουργείο Παιδείας, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχα πει ότι θα ανοίξουν!

Δεν ξέρουν «τι τους γίνεται» ή έτσι φαίνεται;

Ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. (κατά πάσα πιθανότητα το 4ημερο 23-27 του Νοεμβρίου), ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν τα «έξυπνα στοχευμένα τεστ» για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, παράγοντες του υπουργείου Παιδείας υποστηρίζουν ότι «αυτή τη στιγμή και με τα δεδομένα που έχουμε, είναι δύσκολη μια τέτοια απόφαση. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι ν΄ακούσουμε τους επιστήμονες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, πάντως δήλωσε ότι «Στις προθέσεις του Μαξίμου είναι στις 30 Νοεμβρίου να αρθούν κάποια μέτρα του lockdown, με τους μαθητές να είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στα σχολεία. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τα Φώτα. Το οριστικό πλάνο θα το παρουσιάσουμε στους πολίτες στις αρχές της άλλης εβδομάδας».

Σε κάθε περίπτωση το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολικών μονάδων αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα με επιπτώσεις τόσο στη μαθησιακή λειτουργία των μαθητών όσο και στην ψυχολογία τους.

Η τηλεκπαίδευση έχει καταρρεύσει ουσιαστικά, παρά τις προσπάθειες, που γίνονται για την αναβάθμιση του συστήματος και των υποδομών. Ταυτόχρονα χιλιάδες οικογένειες και κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές με δυσκολία μπορούν ν΄ ανταποκριθούν στις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, καθώς δεν διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα ούτε και τις γνώσεις, ώστε να στηρίξουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους.

Στην Ηλεία μικρά παιδιά κάνουν μάθημα στα καφενεία,μέσα στο κρύο και μπροστά σε έναν απαρχαιωμένο υπολογιστή. Στη Δυτική Αττική και τη Θεσσαλονίκη, στα ορεινά χωριά και στα μικρά νησιά, το 97% των μαθητών δεν διαθέτει και δεν έχει λάβει εξοπλισμό για τηλεκπαίδευση. Στον Κορυδαλλό γίνονται έρανοι στα σχολεία για να προμηθευτούν οι μαθητές tablet και υπολογιστές.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις