Σε αναμμένα κάρβουνα «κάθονται» χιλιάδες Βολιώτες που περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα για να ζητήσουν μείωση ενοικίου κατά 40% για τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη. Τα τηλέφωνα των λογιστών έχουν πάρει «φωτιά», καθώς καθημερινά δέχονται τις ερωτήσεις από αρκετούς γονείς, οι οποίοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα κάτω από δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
Στις 22 Απριλίου είχε κατατεθεί στη Βουλή η σχετική τροπολογία για την επέκταση εφαρμογής του μέτρου επιδότησης ενοικίου από την πολιτεία κατά 40% και στους φορολογούμενους, οι οποίοι έχουν παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και οι ίδιοι εντάσσονται στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ).
Το ευεργετικό αυτό μέτρο για την τσέπη χιλιάδων πολιτών αφορά στο μίσθωμα του Απριλίου και ήδη δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που ρωτούν τους ενοικιαστές τους αναφορικά με την καταβολή του μισθώματος. Έτσι και αυτοί με τη σειρά τους απευθύνονται σε λογιστές για να πληροφορηθούν πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα, προκειμένου να δηλώσουν τα στοιχεία τους και να τύχουν του ευεργετήματος.

Οι φοροτεχνικοί δεν έχουν καμία προς το παρόν ενημέρωση εκ μέρους του υπουργείου για την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας, παρά το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί στα μέσα ενημέρωσης από τις 22 Απριλίου…
«Δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση και δεν γνωρίζουμε τίποτα μέχρι στιγμής» δηλώνει στη «Θ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας Άρης Παπανδρέου, προσθέτοντας πως ενώ οδεύουμε στα μέσα Μαΐου ένας στους δέκα δικαιούχους ακόμα δεν έχει λάβει το βοήθημα των 800 ευρώ, παρά το γεγονός ότι έχουν υποβάλει κανονικά τις αιτήσεις τους.

«Το 10% των επιστημόνων πελατών του γραφείου δεν έχουν πάρει τα 600 ευρώ. Άλλοι πήραν μόνο 200 ευρώ, άλλοι 400. Έγινα αποδέκτης παραπόνων από γιατρούς που δεν έλαβαν τα χρήματα, τη στιγμή που σε συναδέλφους τους πιστώθηκαν κανονικά» υπογραμμίζει ο κ. Παπανδρέου που συμπληρώνει πως το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και σε επαγγελματίες του Βόλου, των οποίων οι επιχειρήσεις ανήκουν στην κατηγορία των πληττόμενων και ακόμα δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος.
«Πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά οι επιχειρήσεις, γιατί σύντομα θα αναδειχθεί το πρόβλημα του Απριλίου με την καραντίνα», τονίζει χαρακτηριστικά.
Βολιώτης λογιστής που δεν θέλησε να αναφερθεί το όνομά του, σημείωσε ότι από τις αρχές του περασμένου ακόμα μήνα τηλεφωνούσαν στο γραφείο γονείς, θέλοντας να πληροφορηθούν τόσο για το ζήτημα της επιδότησης του ενοικίου, όσο και για τα υπόλοιπα θέματα.
«Ακόμα δεν είναι έτοιμη η πλατφόρμα, ενώ θα έπρεπε ήδη να λειτουργεί και να έχει τακτοποιηθεί το ζήτημα της έκπτωσης του μισθώματος. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία, με αποτέλεσμα ο κόσμος να διαμαρτύρεται και αποδέκτης να γίνεται ο λογιστής» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημαντικές όμως δυσκολίες εμφανίζονται και στην καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ και των 600 για τους επιστήμονες. Είναι χαρακτηριστική μάλιστα η περίπτωση εργαζομένου σε επιχείρηση του Βόλου, ο οποίος ακόμα περιμένει τα χρήματα, ενώ οι υπόλοιποι τρεις συνάδελφοί του πληρώθηκαν κανονικά. Αλαλούμ υπάρχει και στους επιστήμονες, με κάποιους να έχουν λάβει 400 ευρώ, άλλοι 200 και άλλοι ολόκληρο το ποσό των 600 ευρώ, χωρίς να αποτελεί πρωτοτυπία το να εκφράζουν την ανησυχία και τη δυσαρέσκειά τους στους φοροτεχνικούς.
«Προσπαθήσαμε να μπούμε στην πλατφόρμα και δεν το κατορθώσαμε, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το ενοίκιο. Θα μειωθεί κατά 40% ή οι εξαγγελίες δεν ίσχυαν;» αναφέρει χαρακτηριστικά στη «Θ» μητέρα Βολιώτισσας που σπουδάζει στη Δυτική Ελλάδα. «Ευτυχώς που ο ιδιοκτήτης είναι καλός και έχει υπομονή» καταλήγει.

e-thessalia

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις