Ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποιπούν αυτή την ώρα στην είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της Καύσης Απορριμμάτων αλλά και ακτιβιστές από άλλες περιοχές, ντυμένοι στα μαύρα και με ένα σκελετό αποτυπωμένο πάνω, διαμαρτυρόμενοι για την καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ αλλά και τη δημιουργία εργοστασίου SRF στο ΧΥΤΑ του δήμου Βόλου.

Έχουν ξαπλώσει στην είσοδο και κάποιος περνά πάνω από αυτούς για να περάσει. Τα πανό που έχουν αναρτήσεις υπάρχουν συνθήματα όπως “Η ΑΓΕΤ βρωμάει πολύ”, “Όχι στο εργοστάσιο SRF”, “Θέλουμε αέρα καθαρό”.

Σημειώνεται ότι μέσα και έξω από το κτίριο υπάρχει η παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Όπως τόνισε το μέλος της Επιτροπής Πολιτών Φαίη Τζανετουλάκου, γίνεται αυτή η κινητοποίηση ειρηνικά και καταδίκασε κάθε μορφή βίας. “Είμαστε η φωνή των πολιτών του Βόλου, είμαστε εδώ για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας. Παλεύουμε για την υγεία μας. Ζητάμε ναμην ληφθεί απόφαση υπέρ του εργοστασίου, να σταματήσει η ροή απορριμμάτων από την Ιταλία. Είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο αυτό που συντελείται στο Βόλο. Θα μείνουμε όσο χρειαστεί γι ανά περάσει ένα μήνυμα. Θέλουμε όλον τον κόσμο μαζί μας”.

ert.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις