Ο Αλααττίν Τσακιντζί, ο πλέον διαβόητος μαφιόζος της Τουρκίας που έχει καταδικαστεί και έχει κάνει φυλακή με πολλαπλές κατηγορίες, για οργανωμένο έγκλημα και λαθρεμπόριο ναρκωτικών, έχει γίνει πλέον de facto μέρος της κυβέρνησης συνασπισμού στην Τουρκία, που διευθύνεται από ένα τρίο ισλαμιστών, ακροδεξιών και νέο-εθνικιστών.
Ο αρχιμαφιόζος μετά την πρόσφατη αποφυλάκιση του, χάρη στην κυβερνητική αμνηστία, προσπαθώντας να βελτιώσει το δημόσιο προφίλ του, σχολίασε μία σειρά από θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, απειλώντας ανοιχτά τους επικριτές της κυβέρνησης.
Το ιστορικό του Τσακιτζή μέσα στους Γκρίζους Λύκους (Bozkurtlar ή Ulku Ocaklari όπως είναι γνωστοί στην Τουρκία) και οι μυστικές αποστολές του στο εξωτερικό υποδηλώνουν ότι ο Ερντογάν και οι σύμμαχοί του θέλουν να θέσουν σε λειτουργία, μία γνωστή εγκληματική μηχανή εκστρατείας εκφοβισμού, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.
Ο 67 ετών τώρα Τσακιτζί είχε συνεργαστεί με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΜΙΤ) της Τουρκίας από το 1987, για τη διεξαγωγή παράνομων παράνομων επιχειρήσεων, τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό, μέχρι που συνελήφθη στη Γαλλία. Έκανε έξι μήνες φυλακή στη Νίκαια πριν εκδοθεί τον Δεκέμβριο του 1999 στην Τουρκία και τώρα πλέον επέστρεψε στο κέντρο της πολιτικής. Είχε εμπλακεί στην διεξαγωγή δολοφονιών για λογαριασμό σκοτεινών δυνάμεων που βρίσκονται σε κυβερνητικούς κλάδους ασφαλείας και πληροφοριών.
Καθώς στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια έχει ανασταλεί το κράτος δικαίου, η ισλαμιστική κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν και οι εθνικιστές εταίροι της, για να κυβερνήσουν τη χώρα και για να εκφοβίσουν τους αντιπάλους διατηρώντας ένα κλίμα φόβου, έχουν στραφεί σε μαφιόζικες ομάδες. Μετά από την αποφυλάκιση του στις 16 Απριλίου 2020 χάρη στην αμνηστία που του εξασφάλισε το κόμμα ΜΗΡ και επικυρώθηκε από τον Ερντογάν, ο Τσακιτζή ασχολήθηκε με την ενοποίηση των διαφόρων ομάδων μαφίας εκ μέρους της κυβέρνησης και με απειλές ενάντια σε πολιτικούς της αντιπολίτευσης.
Ο Αλααττίν Τσακιντζί απείλησε τον ηγέτη του κόμματος της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με ένα γράμμα 4 σελίδων
Στις 17 Νοεμβρίου 2020 με χειρόγραφη επιστολή που κοινοποίησε στο Twitter, απείλησε τον ηγέτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ κιλιτσντάρογλου. Ο αρχιμαφιόζος πρόσβαλλε τον πολιτικό πώς “σαν αδαής πληροφοριοδότης υπηρετεί σαν σκύλος τους προδότες” και τον απείλησε με παλούκωμα. Υπερασπίστηκε ως σεβαστό και μεγαλύτερο στην ηλικία τον ηγέτη του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί και επιτέθηκε στον Κιλιτσντάρογλου, για την κριτική που ασκεί στο κόμμα ΜΗΡ.
Ο Τσακιτζί στο τεσσάρων σελίδων γράμμα του γράφει πως “Πρόσεξε Ντουρζού (λέξη της αργκό που σημαίνει “ρουφιάνε”) περιέγραψες τον κύριο Μπαχτσελί ως φύλακα του παλατιού του Ερντογάν. Το προεδρικό συγκρότημα που ονομάζεις παλάτι είναι το υψηλότερο γραφείο του κράτους μας. Η απόλυτη υποστήριξη του τουρκικού κράτους είναι τρόπος ζωής για τον κύριο Μπαχτσελί. Αν χρησιμοποιήτε τον όρο φρουρός με διαφορετική έννοια ή αν βάλετε τους προδότες που υπηρετείτε σαν σκύλος στο ίδιο δοχείο με τον Μπαχτσελί κάνετε το μεγαλύτερο λάθος της ζωής σας. Αν υπερβείς τα όρια σου, ενώ εγώ ακόμη ζω, θα σε φέρω σε γνωριμία με το παλούκωμα”.
Στο γράμμα του περιγράφει τον φυλακισμένο πρώην ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς και τον φυλακισμένο φιλάνθρωπο Oσμάν Καβάλα, ως προδότες και κατηγορεί τον Κιλιτσντάρογλου που τους υπερασπίζεται στο όνομα της ελευθερίας έκφρασης. Ο Ερντογάν απέναντι σε αυτές τις ανοιχτές φυσικές απειλές προς τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, παρέμεινε σιωπηλός ενώ ο Μπαχτσελί υπερασπίστηκε τον Τσακιτζί ως σύντροφο και είπε ότι ο ίδιος και ο αρχιμαφιόζος πιστεύουν στον ίδιο σκοπό. Από τότε ο Τσακιτζή, κλιμάκωσε με νέες απειλές κατά του Κιλιτσντάρογλου.
Στις 17 Σεπτεμβρίου 2020 έγραψε πως “Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε αυτόν τον άντρα που λέγεται Μacron -τον σύζυγο μιας ηλικιωμένης γυναίκας που θέλει να αναζωογονήσει τη Μεσόγειο Θάλασσα υπό την ηγεσία μιας ηλικιωμένης γυναίκας και υποφέρει από διάβρωση της προσωπικότητάς του- ότι εμείς σας θάψαμε στα βαθιά νερά του Τσανάκαλε (στη διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου πολέμου). Και ότι φύγατε βιαστικά όταν είχατε έρθει στο νότιο τμήμα (της Τουρκίας μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο).”
Στις αρχές Νοεμβρίου η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε στη Γαλλία τις δραστηριότητες της τουρκικής υπερεθνικιστής ομάδας Γκρίζοι Λύκοι.
Στο γράμμα του ο Τσακιτζή απείλησε επίσης την ύπαρξη της Ελλάδας. Παρόμοιες δηλώσεις έκανε για τη Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ, την Κύπρο, το Ιράκ και τη Συρία, όπου η κυβέρνηση Ερντογάν παρέχει στρατιωτική βοήθεια σε φράξιες που έχουν συμμαχήσει με την Τουρκία.
Τον Ιούνιο 2020 συναντήθηκε με τον Μεχμέτ Αλί Ακτσά, ο οποίος το 1981 αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Πάπα Παύλο Β. Ο Ακτσά επίσης συνδέεται με τους Γκρίζους Λύκους.
Ο Τσακιτζή έχει μεγάλο μητρώο. Το 2007 δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη τον καταδίκασε ως επικεφαλής μιας οργανωμένης εγκληματικής συμμορίας, ενώ δικάστηκε και για εκφοβισμό 40 επιχειρηματιών για την μη υποβολή προσφορών για την πώληση της Τουρκικής Εμπορικής Τράπεζας το 1988. Καταδικάστηκε σε ένα έτος και τρεις μήνες φυλάκιση και πήγε στη φυλακή τον Μάιο του 2010.
Είχε σε βάρος του μία ντουζίνα από εγκληματικές υποθέσεις και θεωρήθηκε υπεύθυνος για το θάνατο 41 ατόμων. Ο Τσακιτζή το 1995 είχε σκοτώσει επίσης την πρώην σύζυγό του Νουριέ Ουγούρ Κιλίτς, όταν αυτή αποκάλυψε μερικές από τις βρώμικες συναλλαγές στις οποίες είχε εμπλακεί ο πρώην σύζυγός της. Τη δολοφονία ομολόγησε πως έκανε με εντολή του αρχιμαφιόζου, ο Αμπντουραχμάν Κεσκίν.
Οταν ανακρίθηκε στην Νίκαια από Βέλγους ερευνητές, μετά από τη σύλληψη του στη Γαλλία τον Αύγουστο του 1998, ομολόγησε ότι εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο τεράστιων ποσοτήτων ηρωίνης στην Ευρώπη μαζί με τον άρχοντα των ναρκωτικών Σελίμ Ισίκ, γνωστό ως Σελίμ η αλεπού. Ο Σελίμ συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2010 στην Κωνσταντινούπολη και κατηγορήθηκε πως διεύθυνε ένα δίκτυο διακίνησης ηρωίνης και παράνομων ναρκωτικών από το Ιράν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, προς την Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ολλανδία.
Ο Τσακιτζί εργάστηκε στενά με τον Γιαβούζ Ατάτς, έναν πρώην αξιωματούχο της ΜΙΤ, που ήταν υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Ο Ατάτς έφερε τον Τσακιτζή στο αρχηγείο της ΜΙΤ, καθώς νωρίτερα ο διευθυντής της ΜΙΤ Κωνσταντινούπολης είχε επιβεβαιώσει τα διαπιστευτήρια του. Αυτός άρχισε να προστατεύει τον Τσακιτζί και μάλιστα τον προμήθευσε με ένα διπλωματικό διαβατήριο για να τον βοηθήσει να διαφύγει από την Τουρκία, όταν ο αρχιμαφιόζος αντιμετώπισε επικείμενη φυλάκιση.
Ο Γιαβούζ Ατάτς, ένας πρώην αξιωματούχος της ΜΙΤ, που ήταν υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις της οργάνωσης στο εξωτερικό παραδέχτηκε ότι η οργάνωση χρησιμοποίησε τον Αλαντίν Τσακιτζή σε ορισμένες μυστικές επιχειρήσεις. Στην φωτογραφία αυτή του 2011 διακρίνεται την ώρα που αποχωρεί από ένα δικαστήριο όπου κατέθεσε ως ύποπτος ανακρινόμενος για τις εξωδικαστικές δολοφονίες της δεκαετίας του 90.
Ο Ατάτς σε κατάθεση που έδωσε το 2011 σε έναν εισαγγελέα παραδέχτηκε ότι ο Τσακιτζή είχε συμμετάσχει σε ορισμένες επιχειρήσεις της ΜΙΤ, ότι είχε επωφεληθεί από τις δυνατότητες της υπηρεσίας και ότι είχε εκπαιδευτεί για την εκτέλεση των καθηκόντων του. Ένας άλλος αξιωματικός πληροφοριών ο Κασίφ Κοζίνογλου, είχε συνεργαστεί με τον Τσακιτζί σε επιχειρησιακό επίπεδο. Ο Κοζίνογλου εκτέθηκε όταν πιάστηκε από την αστυνομία σε αρκετές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Τσακιτζί, καθώς προσπαθούσε να τον βοηθήσει να φύγει από την Τουρκία. Ο Κοζίνογλου τον Μάρτιο του 2010 καταδικάστηκε μαζί με πολλούς άλλους για βοήθεια στην διαφυγή του Τσακιτζί, ο οποίος καταδικάστηκε σε 4 χρόνια και επτά μήνες φυλάκιση στην ίδια δίκη.
Ο Τσακιτζή έχασε τον κύριο υποστηρικτή του το κόμμα ΜΗΡ, όταν το ακροδεξιό αυτό κόμμα έχασε τις εκλογές του 2002, από το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν το οποίο αργότερα στις δύο πρώτες θητείες του, παρείχε πολιτική υποστήριξη στην αστυνομία και στο δικαστικό σώμα για να χτυπήσει τις ομάδες της μαφίας. Σύμφωνα με αστυνομική αναφορά ως το 2010, 28172 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση και πραγματοποιήθηκαν 2954 επιχειρήσεις κατά του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος. Πολλοί βασικές προσωπικότητες καταδικάστηκαν και στάλθηκαν στη φυλακή.
Ο Αλααττίν Τσακιντζί, το πλέον διαβόητο αφεντικό της μαφίας ποζάρει με τον ακροδεξιό ηγέτη Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τον Ιούνιο του 2020 μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή
Μετά από τις έρευνες διαφθοράς που εξέθεσαν τον Ερντογάν και τα μέλη της οικογένειάς του τον Δεκέμβριο του 2013, ο Ερντογάν στράφηκε για υποστήριξη στη μαφία και στο κόμμα ΜΗΡ. Εκατοντάδες αστυνομικοί διευθυντές απομακρύνθηκαν από θέσεις-κλειδιά τον Ιανουάριο του 2014 και αντικαταστάθηκαν από εθνικιστές, οι οποίοι στο παρελθόν έκαναν business με τη μαφία. Ο Ερντογάν και οι σύμμαχοί του χρειαζόταν ένα δημόσιο πρόσωπο για την ενοποίηση των σκορπιων ομάδων μαφίας και σκέφτηκαν τον Σεντάτ Πεκέρ, έναν καταδικασμένο ηγέτη μιας εγκληματικής οργάνωσης. Όταν ο Πεκέρ δεν απέδωσε καλά και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, ο Ερντογάν και το κόμμα ΜΗΡ στράφηκαν στον Τσακιτζί, ως υποψήφιο για τη διοίκηση των υπόγειων συνδικάτων του εγκλήματος.
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η κυβέρνηση Ερντογάν και οι ακροδεξιοί σύμμαχοι του έχουν την τάση να χρησιμοποιούν εγκληματικά συνδικάτα για να πετυχαίνουν αυτό που θέλουν με βία και για να διατηρούν την εκστρατεία εκφοβισμού, την ώρα που πλουτίζουν από τις μίζες που διασφαλίζονται από τη μαφία από κάθε είδους εγκληματικές δραστηριότητες όπως εμπόριο ναρκωτικών και εμπλοκή σε διαγωνισμούς.
olympia.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις