Αλεξιπτωτιστές από τη Βόρεια Μακεδονία εκπαιδεύει η Ελλάδα

80

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατιωτικού σκέλους της Συμφωνίας των Πρεσπών

Αλεξιπτωτιστές από τη Βόρεια Μακεδονία εκπαιδεύει η Ελλάδα στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατιωτικού σκέλους της Συμφωνίας των Πρεσπών

Μια ιδιαίτερα σημαντική φάση της υλοποίησης της συμφωνίας των Πρεσπών ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα, με την εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών από τη Βόρεια Μακεδονία στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr.

Αλεξιπτωτιστές από τη Βόρεια Μακεδονία εκπαιδεύει η Ελλάδα

Ιδιαίτερα σημαντική καθώς με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών η χώρα μας μπαίνει «σφήνα» στον τουρκικό επεκτατισμό στα Βαλκάνια, όπου η Άγκυρα έχει απλώσει δίχτυα και αναλαμβάνει την εκπαίδευση 60 αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι και θα αποκτήσουν δεσμούς με την χώρα μας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr οι 60 στρατιωτικοί από την Βόρεια Μακεδονία θα περάσουν το Βασικό Σχολείο Αλεξιπτωτιστή στον Απρόπυργο.

Η εκπαίδευση θα γίνει σε δυο φάσεις, καθώς θα χωριστούν σε δυο εκπαιδευτικές σειρές με την πρώτη να ξεκινάει την Δευτέρα 24 Αυγούστου και την επόμενη τον Οκτώβριο.

Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών έχει ήδη λάβει αυστηρές οδηγίες από τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Λαλούση, να εφαρμόσουν πολύ αυστηρά πρωτόκολλα λόγω κορονοϊού, και παράλληλα να προσφέρουν στους νεαρούς αλεξιπτωτιστές εκτός από την στρατιωτικήε κπαίδευση και ευκαιρίες να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό, όπως επισκέψεις σε μουσεία κλπ.

Την ώρα που η Τουρκία προσφέρει αφειδώς εκπαίδευση στελεχών σε πολλούς στρατούς από Τούρκους εκπαιδευτές, είναι κατανοητό ότι η έναρξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από Έλληνες σην Βόρεια Μακεδονία, βάζει φράγμα στον τουρκικό επεκτατισμό, ιδιαίτερα στα Βαλκάνια.

Παράλληλα συσφίγγει τις σχέσεις των δυο χωρών, οι οποίες ουσιαστικά ξεκίνησαν μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, που υπέγραψε εν μέσω αντιδράσεων της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο έχει αποδεχθεί την αναγκαιότητά της, αλλά εφαρμόζει πλέον και τα επιμέρους συμφωνηθέντα.

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

πηγή:armyvoice.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like