Σε πακέτο θα διανέμεται το φαγητό, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας – Ξεκινά καμπάνια για την ενίσχυση σε τρόφιμα

Επανέρχεται από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαϊου η λειτουργία του «Δος ημίν σήμερον» από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου. Όχι χωρίς προβλήματα, ωστόσο, καθώς η παρατεταμένη αναστολή προσφοράς φαγητού σε συνανθρώπους μας που το χρειάζονται, έχει αφήσει τη δομή χωρίς αποθέματα σε τρόφιμα, τα οποία επαρκούν για 10 μόλις ημέρες. Ο τρόπος λειτουργίας του ενοριακού συσσιτίου, αναμένεται να αλλάξει, ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα τήρησης των μέτρων ασφάλειας.

Μιλώντας στο akroama.gr ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου Βόλου, π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί από τα μέσα Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου μία εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ της πόλης και καταστήματα που πουλούν τρόφιμα, για να ενισχυθεί το «Δος Ημίν σήμερον» τα αποθέματα του οποίου βρίσκονται σε μηδενικό σημείο.

«Βγαίνουμε από αυτή τη δοκιμασία μέσα από πολλές δυσκολίες και ζητούμε τη συμπαράσταση των πολιτών για να μείνει ζωντανό το «Δος ημίν σήμερον» ως μία εστία πολιτισμού και έμπρακτης χριστιανικής αγάπης» ανέφερε ο π. Χαρίλαος.

Το «Δος ημίν σήμερον» θα ξεκινήσει να λειτουργεί ξανά από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου. Τα αποθέματά του επαρκούν για 10 ημέρες.

Η λειτουργία του, είπε ο π. Χαρίλαος, θα γίνει με τους όρους τήρησης των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής. Η διανομή θα γίνεται σε συγκεκριμένη ώρα και οι δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν το φαγητό σε πακέτο από τον προθάλαμο του συσσιτίου, ενώ δεν θα λειτουργεί το εστιατόριο.

πηγή:akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις