Παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Νοτίου Πηλίου και του Φιλοζωικού Σωματείου με την επωνυμία «Ζωοφιλική Αδέσποτων Πηλίου. Σχετική ομόφωνη απόφαση έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι σε διάστημα ενός έτους βρέθηκαν ανάδοχοι για 109 αδέσποτα της περιοχής.

Όταν υπογράφτηκε το Σύμφωνο Συνεργασίας, είχε καθοριστεί ως ημερομηνία λήξης η 28η Νοεμβρίου 2020, ώστε να εκτιμηθεί η αναγκαιότητα αυτής της συνεργασίας και κατά συνέπεια να πραγματοποιηθεί η ανανέωσή της. Κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Συμφώνου υλοποιήθηκαν μια σειρά δράσεων, οι οποίες επέφεραν μία βελτίωση στην ποιότητα ζωής των αδέσποτων και κατά συνέπεια και στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Νίκος Κλεφτοδήμος, πρόεδρος Ζωοφιλικής Αδέσποτων Πηλίου «δόθηκαν σε ημεδαπούς ή αλλοδαπούς 109 αδέσποτα ζώα, όλα με μικροτσίπ, χωρίς να υπάρξει επιβάρυνση του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Να αναφερθεί ότι μόνο το μικροτσίπ κοστίζει 20 ευρώ και το Διαβατήριο 15 ευρώ. Πολλά δε από αυτά στειρώθηκαν ή θεραπεύτηκαν από ελαφριές η σοβαρές ασθένειες, ενώ όλα αποπαρασιτώθηκαν και εμβολιάστηκαν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η συνεισφορά του Δήμου Νοτίου Πηλίου ήταν 6.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2020, τα οποία καταμερίσθηκαν σε τρεις συμβάσεις με όλους τους ιδιώτες κτηνιάτρους της περιοχής και 3.000 ευρώ από επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών για το lockdown (1.200 ευρώ διατέθηκαν για τροφές και 1.800 ευρώ δόθηκαν για συμπληρωματικές συμβάσεις με τις τρεις κτηνιάτρους).

Επίσης, έγινε η περισυλλογή, ύστερα από υποδείξεις του αντιδημάρχου κ. Μ. Γιαμαρέλου και του κ. Α. Μπίτη, τεσσάρων «επικίνδυνων» σκυλιών στα Καλά Νερά και άλλων δύο στην Αργαλαστή. Στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν και, ύστερα από πολύμηνη εκπαίδευση, τα τέσσερα δόθηκαν. Τα άλλα δύο συνεχίζουν την εκπαίδευση με σκοπό να δοθούν σε ανάδοχο.

Συλλέχθηκαν δεκάδες κουτάβια, τα οποία σώθηκαν από σίγουρο θάνατο, ενώ την περίοδο του lockdown, συντηρήθηκαν δεκάδες αδέσποτα με τροφή, εξασφαλίζοντας τη διαβίωσή τους και εμποδίζοντας έτσι τη δημιουργία αγελών. Σε αυτό η συνεισφορά του Δήμου ήταν 1.200 ευρώ, τα οποία χορηγήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών.
Θεωρούμε ότι με τα πενιχρά οικονομικά πού διαθέτουμε, εμείς και ο Δήμος, πραγματοποιήθηκε ένα καλό έργο. Είμαστε γνώστες ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη, με βασικά τις στειρώσεις, τις υιοθεσίες και την ίδρυση κυνοκομείου. Εμείς θα συνεχίσουμε, και πιστεύουμε ότι με τον εθελοντισμό μας και την ουσιαστική συμβολή του Δήμου (πολιτική και οικονομική), θα κατορθώσουμε να περιορίσουμε το φαινόμενο μέχρι την εξάλειψη του» προσέθεσε ο ίδιος.

e-thessalia

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις