Η εισαγγελέας είναι ελληνικής καταγωγής

Στο πρωτοδικείο Αργυρόκαστρου παρουσιάστηκε ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα την περασμένη Τρίτη. Ο κ. Γιάννης Κατσίφας κλήθηκε να δικαστεί μαζί με τον πρόεδρο του γειτονικού χωριού Βόδριστα Βαγγέλη Μπάρκα, με την κατηγορία παράνομης οικοδομικής εργασίας.

Η δίωξη αφορά το προσκυνητάρι που η οικογένεια θέλησε να τοποθετήσει στο βουνό, στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο γιος τους από τις αλβανικές επίλεκτες δυνάμεις, στις 28 Οκτωβρίου 2018.

Τελικά, η δίκη αναβλήθηκε καθώς η ελληνικής καταγωγής εισαγγελέας Μ. Ηλιοπούλου, με καταγωγή από χωριό Δούβιανη του Δήμου Δρόπολης, παραιτήθηκε από την υπόθεση. Οι λόγοι παραίτησης δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι η τρίτη συνεχής φορά που αναβάλλεται η συγκεκριμένη δίκη.

Το παράδοξο είναι, σύμφωνα με το himara.gr, πως αντί οι αλβανικές αρχές να εστιάσουν στην ολοκλήρωση του πορίσματος για τα αίτια του θανάτου του Κωνσταντίνου, προσπαθούν να ασκήσουν ψυχολογικό πόλεμο στην οικογένεια διώκοντάς τους δικαστικά για ασήμαντες κατηγορίες. 

πηγή:lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις