Την ασφάλεια στην επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών θέτει ως προϋπόθεση για την επανέναρξη των σχολείων από τις 11 Μαΐου η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στην απουσία καθαριστριών από τις σχολικές μονάδες, δίνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα από τα σχολεία του Βόλου. Πιο συγκεκριμένα, στα 46 Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Βόλου, για 663 αίθουσες απασχολούνται 64 καθαρίστριες, ωστόσο, μόνο οκτώ είναι μόνιμες στα Λύκεια και έξι στα Γυμνάσια. Οι υπόλοιπες 32 εργάζονται με σύμβαση έργου, κάτι που σημαίνει, σύμφωνα πάντα με τη ΛΑΣ, ότι η πλειοψηφία των καθαριστριών δεν θα προσφέρει υπηρεσίες, ειδικά τώρα που υπάρχει ανάγκη για διαρκή απολύμανση των χώρων εκπαίδευσης.

Η ΛΑΣ υποστηρίζει ότι τα κενά δε μπορούν να καλυφθούν από «μπαλώματα» μεταφοράς καθαριστριών από άλλες υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Βόλου και εκφράζει την αγωνία της για τη διασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων για το άνοιγμα των σχολείων, με ταυτόχρονη διασφάλιση της υγείας των μαθητών και των καθηγητών και χωρίς να μετακυλίεται η ευθύνη σε γονείς και μαθητές.

Η ΛΑΣ ζητάει

  • Εξασφάλιση όλων των όρων και των προϋποθέσεων για τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
  • Επαρκή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων.
  • Να πραγματοποιηθούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε κάθε σχολείο και γίνει μονιμοποίηση των υπαρχόντων, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε προσωπικό καθαριότητας των σχολείων.
  • Να γίνονται όλες οι απαραίτητες απολυμάνσεις των χώρων και να παρέχονται δωρεάν και σε επαρκείς ποσότητες τα μέτρα ατομικής προστασίας (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες) που είναι απαραίτητα για όλο το προσωπικό καθαριότητας.
    akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις