Προκαλούν οι επικοινωνιακές «φούσκες» σαν τα Φαραωνικά εγκαίνια της αμφιλεγόμενης επένδυσης της Lamda στο Ελληνικό.

Ελληνικό: Κυβερνητική φιέστα με μπουλντόζες στην υπηρεσία του ...

Η Χαριλάου Τρικούπη μέσω της «Μαύρης Βίβλου» ξεσκέπασε το ανύπαρκτο έργο Μητσοτάκη

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Η πολυθρύλητη επένδυση του Ελληνικού θα κάνει πολύ καιρό για να ξεκινήσει, αλλά κανείς δεν θα ασχολείται αφού το φαραωνικό έργο υποτίθεται ότι ξεκόλλησε και το σποτάκι εξαπάτηση που είναι στα σκαριά, θα κάνει τη δουλειά του.

Σκάει στην κατηφόρα η φούσκα Μητσοτάκη

Το ροζ συννεφάκι που ζει η νέα Δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη αρχίζει να γκριζάρει, καθώς γίνεται ορατή σε όλους ακόμη και στους πλέον καλόπιστους η ανεπάρκεια του Πρωθυπουργού και της παρέας των κολλητών του να διαχειριστούν τα κορυφαία προβλήματα της χώρας, όπως τα οικονομικά, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, και τα εθνικά, χωρίς τη χρήση επικοινωνιακών τεχνασμάτων.

 

Για δώδεκα ολόκληρους μήνες,  η Δεξιά κυβερνά τη χώρα με στημένες δημοσκοπήσεις, που υμνούν τον υποτιθέμενο σωτήρα αρχηγό της ΝΔ, μπουκώνοντας με άφθονο ζεστό χρήμα των φορολογούμενων, συγκεκριμένα φιλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία με τη σειρά τους προπαγανδίζουν τις ανύπαρκτες μετρήσεις. Η εξαπάτηση του ελληνικού λαού σε όλο της το μεγαλείο. Η προπαγάνδα, από τα παραμάγαζα στα νέα υπόγεια του Μαξίμου, αρχίζει να ανταγωνίζεται τα αλήστου μνήμης κατορθώματα της πρώτης φοράς Αριστερά, με τη γνωστή κατάληξη.

 

Ολόκληρο το δήθεν έργο της κυβέρνησης των αρίστων, είναι ακριβά σποτάκια, προς τέρψη των αυλοκολάκων του Μητσοτάκη, μακέτες ανύπαρκτων έργων, και κάμερες που ακολουθούν κατά βήμα, τον αλαζόνα CEO της Δεξιάς κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το σόου που έστησε στις αρχές της εβδομάδας η κυβερνητική κομπανία, με την κατεδάφιση πέντε κτιρίων στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου, για να πειστεί η κοινή γνώμη ότι ξεμπλόκαρε η πολυθρύλητη επένδυση της Lamda στο Ελληνικό.

Φυσικά η επένδυση θα κάνει πολύ καιρό για να ξεκινήσει, αλλά κανείς δεν θα ασχολείται, αφού το φαραωνικό έργο υποτίθεται ότι ξεκόλλησε και το σποτάκι εξαπάτηση που είναι στα σκαριά, θα κάνει τη δουλειά του.

 

Ο σωτήρας της Ελλάδος ήταν πρωταγωνιστής και στον Τουρισμό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την πραγματικά μαγευτική Σαντορίνη, και στο ηλιοβασίλεμα έστησε άλλο ένα θέατρο σκιών, τη στιγμή που οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Η φούσκα Μητσοτάκη όμως σκάει, και η κατρακύλα είναι προ των πυλών. Ήδη στις μετρήσεις αρχίζει να αποτυπώνεται, παρά τις ισχυρές πιέσεις που ασκεί το Μαξίμου να σκεπαστεί και να εξαφανιστεί η σκληρή αλήθεια. Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η ΝΔ εμφανίζει μια σαφή κάμψη, παρά το γεγονός ότι παραμένει πρώτη δύναμη, λόγω ανυπαρξίας του ΣΥΡΙΖΑ

Σε σύγκριση με τον Απρίλιο, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 37% έναντι 42,5%. Δηλαδή μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα χάνει 5,5 μονάδες. Ενώ στην τελευταία μέτρηση της Alco κατρακύλησε στο 35.8% χωρίς αναγωγές. Το πολιτικό συμπέρασμα που βγαίνει, είναι ότι μόλις άρχισε να διαφαίνεται η τρύπα στην οικονομία, αυτόματα το κυβερνητικό καράβι έμπασε νερά. Η εκτίμηση των πολιτικών αναλυτών, είναι ότι η κυβερνητική κρίση τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει περισσότερο ορατή, και τότε ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Προβλέποντας κοινωνική έκρηξη, με χιλιάδες πολίτες στους δρόμους. Η οικονομία είναι στον αέρα, όπως και όλες οι επενδύσεις. Η ίδια η κυβέρνηση αποδέχεται πως η ανεργία θα αυξηθεί, και το Φθινόπωρo θα γίνει η σφαγή.

Ο ασκός του Αιόλου για τον κυβερνητικό θίασο, θα ανοίξει όταν θα σκάσει η βόμβα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, καθώς οι Θεσμοί πιέζουν να λυθεί αυτό το πρόβλημα και το πρόγραμμα Γέφυρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, είναι ασπιρίνη και μάλιστα ληγμένη.

 

Έτοιμη να εκραγεί η ωρολογιακή βόμβα εκ Μεσσηνίας.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση είναι πολλά πλέον, και δες κρύβονται κάτω από το χαλί. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είναι σε κατάσταση νευρικής κρίσης ενόψει του ανασχηματισμού, ο οποίος παρότι προαναγγέλθηκε από τον ίδιο τον Μητσοτάκη στο Ισραήλ, πάγωσε λόγιο του αντάρτικου.

 

Οργή επικρατεί σε μεγάλη μερίδα γαλάζιων βουλευτών που βρίσκονται έκτος νυμφωνος εξουσίας, και πολλές φορές στην blacklist του Μάξιμου, καθώς η νομενκλατούρα αποφάσισε ότι κάποια στελέχη δεν ταιριάζουν με το στυλ, και τη φιλοσοφία τον Πρωθυπουργοί.

Άλλωστε ο Πρωθυπουργός, από την ανακοίνωση του σχηματισμού της κυβέρνησής του, έδειξε τις προτιμήσεις του που δεν είναι άλλες από τον σχηματισμό μιας αυλής της Εξουσίας, οι οποίοι θα είναι υπό τον πλήρη έλεγχο του. Όσοι έδωσαν αγώνα για να κερδίσει η ΝΔ την αυτοδυναμία, και η χώρα να απαλλαγεί από τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα είναι απογοητευμένοι από τη συμπόρευση Μητσοτάκη με πολιτικούς αλεξιπτωτιστές, που δηλητηριάζουν το DNA της Παράταξης όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Εν δυνάμει μεγάλη απειλή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει επιλέξει να αποσυρθεί από το προσκήνιο, αλλά γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια το μπάχαλο που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος Ο Μεσσήνιος πολιτικός σχεδόν καθημερινά συνομιλεί με τους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι ανησυχούν για την πορεία του κόμματος.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ομιλία τον στη Βουλή όταν θα έλθει η μεγάλη ώρα για τον κ Παπαγγελόπουλο, όσον αφορά την παραπομπή του ή μη στο Ειδικό Δικαστήριο για τη σκευωρία της Novartis. Εκεί ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να πει πολλά, και να ανοίξει περισσότερο τα χαρτιά του. Το Μάξιμου φοβάται την ωρολογιακή βόμβα τον Μεσσηνιου πολιτικού, καθώς γνωρίζει ότι η Σαμαρική Ομάδα, είναι η πιο ισχυρή και συμπαγής εσωκομματική πτέρυγα της ΝΔ. Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει πολύ καλά ότι δεν ελέγχει τη ΝΔ, ούτε τους καραμανλικούς, οι οποίοι επίσης είναι στα κάγκελα λόγο του παραγκωνισμού τους.

Επιπλέον αντιλαμβάνεται ότι οι υποστηρικτές του, οι μητσοτακικοί, είναι άκαπνοι νέοι βουλευτές, με μικρή απήχηση στο δεξιό ακροατήριο της ΝΔ, και οι μισθοφόροι λεγεωνάριοι πολιτικές μεταγραφές, θα τον αφήσουν σύξυλο μόλις διαπιστώσουν την κατρακύλα της ΝΔ. Αυτός είναι ένας σχεδόν απαράβατος πολιτικός κανόνας, που ο σημερινός πρωθυπουργός οφείλει να γνωρίζει καλά.

του Αλεξ Μαλτεζου

Πηγή:Εφημερίδα ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις