Απίστευτες σκηνές κατέγραψαν κάμερες στη Νορβηγία όταν μια τρομακτική κατολίσθηση παρέσυρε οκτώ παράκτιες κατοικίες στη θάλασσα!

Drone που πετούσαν πάνω από το σημείο κατέγραψαν τη στιγμή που η τεράστια κατολίσθηση μήκους 800 μέτρων παρέσυρε μια ολόκληρη πλαγιά μαζί με οκτώ σπίτια στην περιοχή Άλτα της Νορβηγίας, όπως είχε συμβεί και πριν από τέσσερις μήνες στην Πολιτεία του Τενεσί στις ΗΠΑ.

Ελικόπτερο διέσωσε ένα άτομο, αλλά ως εκ θαύματος δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή τραυματίες. Μέσα στην καταστροφή παρασύρθηκε κι ένας σκύλος, που κατάφερε, ωστόσο, να κολυμπήσει μέχρι την ακτή όπου τον παρέλαβαν διασώστες.

«Είχα μόλις ψήσει ένα τοστ όταν άκουσα έναν δυνατό κρότο στο σπίτι. Αρχικά νόμισα ότι κάποιος είχε τρυπώσει στο πατάρι, αλλά όταν κοίταξα έξω από το παράθυρο είδα ότι έβρεχε και ένα καλώδιο ρεύματος να βγάζει καπνούς. Έτρεξα έξω, ανέβηκαν ψηλότερα στην πλαγιά κι είδα την κατολίσθηση από μακριά. Έτρεξα για να σώσω τη ζωή μου», είπε ο Γιάν Έγκιλ Μπάκεμπι, κάτοικος της περιοχής σε τοπική εφημερίδα.

Με δάκρυα στα μάτια είδε τα κύματα της θάλασσας να καταπίνουν το σπίτι του, όπου ζούσε επί 19 χρόνια. Όπως αποκάλυψε, την προηγούμενη μέρα είχε εντοπίσει μαζί με τη γυναίκα του ανησυχητικές ρωγμές στο δρόμο λίγο πιο κάτω. «Φοβηθήκαμε, αλλά αποφασίσαμε να διανυκτερεύσουμε στο σπίτι. Σκεφτήκαμε ότι μπορεί να άνοιγε ο δρόμος, αλλά όχι ότι θα χάναμε το βιος μας…»

Αρκετά από τα σπίτια που παρασύρθηκαν είναι εξοχικές κατοικίες, που επισκέπτονται οι ιδιοκτήτες τους συνήθως τα Σαββατοκύριακα. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί τι προκάλεσε την καταστροφή, αλλά λόγω της παρουσίας πηλού η περιοχή είναι ευάλωτη σε αιφνίδιες κατολισθήσεις.
Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις