Ένας 11χρονος skateboarder από τη Βραζιλία κατέρριψε κάθε ρεκόρ και έγινε το πρώτο άτομο που προσγειώθηκε μετά από περιστροφή 1080 μοιρών σε κάθετη ράμπα.

Έχουν περάσει δύο δεκαετίες αφότου ο Τόνι Χανκ έγινε το πρώτο άτομο που κατάφερε να κάνει στροφή 900 μοιρών και τώρα ο Γκάι Κούρι πέτυχε το ακατόρθωτο – την ολοκλήρωσε τριών πλήρων περιστροφών στον αέρα στην κορυφή μιας ράμπας – στην πίσω αυλή του σπιτιού της γιαγιάς του. Το 2012, ο Αμερικανός Τον Σκάαρ είχε πετύχει μια στροφή 1080 μοιρών σε μια μεγάλη ράμπα, που επιτρέπει στους skateboarders να πηδούν ψηλότερα και με μεγαλύτερες ταχύτητες σε σύγκριση με μία κάθετη ράμπα.

Ο 11χρονος skateboarder Γκάι Κούρι
Ο 11χρονος skateboarder Γκάι Κούρι

«Αυτό που σκέφτηκα ήταν: ‘Θεέ μου τι συνέβη μόλις τώρα;’» δήλωσε ο νεαρός skateboarder στο Reuters. «Έστειλα το βίντεο σε όλους τους αγαπημένους μου σκέιτερς – τον Τόνο Χανκ, τον Μπομπ Μπερνκουίστ, τον Νιλ Μιμς, σε όλους. Έκανα την πρώτη μου περιστροφή 540 μοιρών, την πρώτη μου 720 μοιρών, μετά 900 μοιρών και τώρα κατάφερα να ολοκληρώσω περιστροφή 1080 μοιρών – ήμουν ο νεότερος από όλους αυτούς και τώρα είμαι το πρώτο άτομο που προγειώνεται σε κάθετη ράμπα».

Ο Κούρι που ήταν μόλις 8 ετών όταν είχε καταφέρει μια περιστροφή 900 μοιρών, ολοκλήρωσε το τελευταίο του κόλπο σε μια ράμπα χτισμένη στον κήπο της γιαγιάς του στην Κουριτίμπα της νότιας Βραζιλίας. Το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στην Βραζιλία, σήμαινε πως ο 11χρονος είχε περισσότερο χρόνο για να επικεντρωθεί στο skateboard, όπως είπε ο πατέρας του. «Τώρα που είναι στο σπίτι περισσότερο, τρώει καλύτερα και έχει περισσότερο χρόνο για να προπονηθεί και μπορεί να επικεντρωθεί στην προπόνηση. Αυτό τον βοήθησε να τα καταφέρει» δήλωσε στο Reuters ο πατέρας του, Ρικάρντο Κούρι.

Δείτε το VIDEO ΕΔΩ

Στόχος του να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Στόχος του 11χρονου είναι να συνεχίσει να προπονείται στις περιστροφές αυτές, ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί σε μελλοντικός αγώνες, την ώρα μάλιστα που το skateboard αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που ακυρώθηκαν φέτος λόγω κορωνοϊού. Στους ίδιους αγώνες ελπίζει να λάβει μέρος και η 10χρονη Σκάι Μπράουν, από την Ιαπωνία, που έχει μαγέψει χιλιάδες followers στο Instagram της, με τα απίστευτα κόλπα της.
Πηγή: iefimerida.gr

Φωτογραφία: Instagram/GuyKhury

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις