Μετά από άμεσες ενέργειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προς τα αρμόδια Υπουργεία, δρομολογήθηκε ήδη, από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας, η διαδικασία αποζημίωσης των πληγεισών επιχειρήσεων της νήσου Σκιάθου, που επλήγησαν από τις θεομηνίες της 30ης  Σεπτεμβρίου 2018.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κίνησε όλη τη διαδικασία γρήγορα, συγκεντρώνει σταδιακά τους φακέλους με τα δικαιολογητικά, τους οποίους αποστέλλει στο αρμόδιο Υπουργείο.

Ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της αρμόδιας Υπηρεσίας της, τη Δ/νση Τεχνικών Έργων, διαβιβάζει προς το αρμόδιο Υπουργείο, 18 από τους συνολικά 33 φακέλους δικαιούχων, αναμένοντας τα δικαιολογητικά και από τους υπόλοιπους δικαιούχους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποζημίωσης.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρήσαμε γρήγορα σε όσες διαδικασίες προβλέπονταν και ήταν στις αρμοδιότητές μας. Μετά την έκδοση της ΚΥΑ και του ΦΕΚ, συγκεντρώσαμε όσους φακέλους δικαιούχων μας έχουν αποσταλεί και τους διαβιβάζουμε στο αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποζημίωση των πληγέντων. Επειδή όπως προκύπτει  και από τις σχετικές ημερομηνίες, η γραφειοκρατία κρατά για δύο χρόνια σχεδόν, τους δικαιούχους και της αποζημίωσης που δικαιούνται, επισημαίνω για πολλοστή φορά την ανάγκη άμβλυνσης όλων των χρονοβόρων γραφειοκρατικών γραναζιών προς όφελος του πολίτη».

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις