Στους στρατολογημένους ανατίθενται διάφορες αποστολές, όπως συγκέντρωση πληροφοριών για κρατικές και στρατιωτικές υποδομές, για την πολιτική δραστηριοποίηση κοινοτήτων Τούρκων που έχουν απελαθεί κ.λπ.

Συστηματική επιχείρηση «στρατολόγησης» πληροφοριοδοτών στην Ευρώπη, κάνει η τουρκική μυστική Υπηρεσία, ΜΙΤ, όπως υποστηρίζει η ισραηλινή ιστοσελίδα, Israel Defence.

Στο δημοσίευμά της, ειδικότερα, αναφέρεται ότι «η τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών επιστρατεύει φοιτητές μέσω προγραμμάτων υποτροφιών, καθώς και μέσω πολιτιστικών οργανώσεων. Οι πράκτορές της είναι ενεργοί κυρίως στη Γερμανία, στην Αυστρία και στη Γαλλία».

Επίσης, ισχυρίζεται ότι η ΜΙΤ «δρα σε όλη την Ευρώπη για τη στρατολόγηση πρακτόρων, μέσα από τις κοινότητες των Τούρκων μεταναστών (στην Ευρώπη κατοικούν σήμερα πάνω από 5 εκατομμύρια Τούρκοι μετανάστες)».

Ακόμα, ότι «ενεργοποιεί ιδιωτικές οργανώσεις, οι οποίες τη βοηθούν στην ανεύρεση και διαλογή υποψηφίων, και στη συνέχεια εκπαιδεύονται και δραστηριοποιούνται ως πράκτορες.

Οι εν λόγω οργανώσεις βοηθούν μουσουλμανικές κοινότητες, τουρκικές και μη τουρκικές, σε όλη την Ευρώπη, καθώς και άλλες οργανώσεις, οι οποίες παρέχουν ανθρωπιστικές, θρησκευτικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές υπηρεσίες σε μουσουλμανικό πληθυσμό γενικά, αλλά ιδιαίτερα σε μετανάστες».

Τέτοιες οργανώσεις, κατά το δημοσίευμα, «όπως είναι η ΤΙΚΑ (σ.σ. Turkish Cooperation and Coordination Agency), ενεργοποιούνται και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ (σ.σ. παλαιστινιακές περιοχές)».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, Israel Defence, «η τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών δραστηριοποιείται κυρίως στη Γερμανία, στην Αυστρία και στη Γαλλία, όπου δρουν πολλοί πράκτορες, χρησιμοποιώντας ψεύτικα προφίλ ως ενεργά μέλη πολιτιστικών και ανθρωπιστικών οργανώσεων, όπως η ΤΙΚΑ, κ.α.».

Επιπλέον, στόχος της ΜΙΤ είναι η «στρατολόγηση υπαλλήλων και μελών από διάφορες πολιτιστικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις. Στους στρατολογημένους ανατίθενται διάφορες αποστολές, όπως συγκέντρωση πληροφοριών για κρατικές και στρατιωτικές υποδομές, για την πολιτική δραστηριοποίηση κοινοτήτων Τούρκων που έχουν απελαθεί, για δράση κατά του Γκιουλέν, κ.λ.π.».

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις