Στις 20 Οκτωβρίου 2019 οι «Εξωτερικοί Φρουροί των Φυλακών Κορυδαλλού»,  έστειλαν την πιο κάτω επιστολή-καταγγελία για αναφερόμενα (στην επιστολή)  αδικήματα του διοικητή τους, Αστυνόμου β΄, αλλά και του προϊσταμένου του Υποστρατήγου σε αρκετούς αποδέκτες.

Στην επιστολή καταγγέλλουν συναδέλφους τους, αλλά και το διοικητή τους για σύσταση και συμμορία, καθώς και τον προϊστάμενό του Υποστράτηγο,  ότι πάρα τις δεκάδες καταγγελίες του προσωπικού που έχει δεχτεί, εντούτοις κάνει τα στραβά μάτια και καλύπτει τον επίορκο διοικητή της εξωτερικής φρουράς  των φυλακών Κορυδαλλού, και υφιστάμενό του. 

 

Από τον Ιανουάριο του 2020 το HappenedNow.gr είχε γίνει αποδέκτης της καταγγελίας, αλλά δεν τη δημοσιοποίησε.

Μετά τη χτεσινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς,  με την οποία αναφέρονται ονομαστικά και ξεκάθαρα στηρίζουν τους δύο καταγγελλόμενους, αποδίδοντας την καταγγελία των συναδέλφων τους,  σε «προσπάθεια σπίλωσης» των δύο αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και για ενημέρωση της κοινής γνώμης τη δημοσιοποιούμε.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της καταγγελίας στις αρμόδιες και Εισαγγελικές αρχές:

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΡΟΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΑΤΑ

  1. …ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ Β, ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
  2. …………ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
  3. …ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

4….ΣΤΕΦΑΝΟΥ, , ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

  1. …ΔΗΜΗΤΡΑΣ,ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
  2. …ΖΑΧΑΡΟΥΛΑΣ,  ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
  3. ……. , ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ,ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ  ΕΚ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΣΟΛΩΜΟΥ 3-5

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ

1.Γραφειο Πρωθυπουργού

2 κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,

  1. κ. Εισαγγελέα Αρείου Πάγου,
  2. κ. Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά,
  3. κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη,
  4. κ. Υπουργό Οικονομικών,
  5. κ. Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης,
  6. Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων Ελληνικής Αστυνομίας

8.Σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος

 

Κύριε Εισαγγελέα

Με την παρούσα σας καλούμε όπως έχετε καθήκον από τον ΝΟΜΟ να ασκήσετε ποινική δίωξη κατά Παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού, άμεσου ή απλού συνεργού για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (σύσταση συμμορίας) , Πλαστογραφίας, Πλαστογραφίας πιστοποιητικών, Υπεξαγωγής εγγράφων, Ψευδής βεβαίωσης- νόθευσης,  Παράβασης Καθήκοντος και Απάτης που προβλέπονται και τιμωρούνται από τον Ποινικό Κώδικα και συγκεκριμένα από τα άρθρα  187,216,217,222,242,259,386, και ΖΗΤΟΥΜΕ την παραδειγματική κατά τον νόμο τιμωρία  των κατηγορουμένων, για τα αναφερόμενα εγκλήματα.

Ο πρώτος των κατηγορουμένων είναι αστυνομικός(Αστυνόμος Β) , εκτελεί χρέη διοικητή της εξωτερικής φρουράς Κορυδαλλού και είναι υπεύθυνος κατά τον νόμο για την σύνταξη της υπηρεσίας των υπάλληλων της εξωτερικής φρουράς Κορυδαλλού από την άνοιξη του 2019,σύμφωνα με το Άρθρο 7 του ΠΔ 215/2006.

Οι υπόλοιποι  κατηγορούμενοι είναι υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς Κορυδαλλού οι οποίοι με διαταγή του πρώτου κατηγορουμένου εκτελούν χρέη γραμματειακής υποστήριξης, με πολιτική περιβολή και εργάζονται ΜΟΝΟ πρωινό ωράριο Δευτέρα έως Παρασκευή και Σαββατοκύριακο ρεπό ,σε καθήκοντα γραφείου  και ΟΧΙ  σε εναλλασσόμενες βάρδιες που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας της υπηρεσίας και συγκεκριμένα το ΠΔ215/2006, Άρθρα 10 και 16 όπως εργάζεται το σύνολο του εξωτερικών φρουρών Κορυδαλλού. Επιπλέον έχεις το θράσος να τους αναγράφει στην υπηρεσία ως «επιφυλακή»! Τώρα τι «επιφυλακή» μπορεί να είναι αυτοί οι έξι  υπάλληλοι που φοράνε πολιτικά, εργάζονται σε γραφείο πενθήμερο πάντα πρωί και έχουν πάντα Σαββατοκύριακο Ρεπό και εξαφανισμένοι σε γιορτές και αργίες ..μόνο ο ( …) γνωρίζει…

  1. Ο ……….Βασίλειοςκατά παράβαση του νόμου και με ΑΔΙΑΦΑΝΗ και ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτήρια ΕΠΕΛΕΞΕ και απασχολεί εξι υπάλληλους σε καθήκοντα γραμματείας ενώ το ΠΔ 215/2006, Άρθρο 7,  προβλέπει να διαθέτει  σε αναλογία ένα προς πενήντα από τη συνολική δύναμη, για τη γραμματειακή υποστήριξη του Τμήματος, δηλαδή το μέγιστο τέσσερις φρουρούς αφού η συνολική δύναμη της υπηρεσίας έως και σήμερα 20/10/2019 είναι περίπου 200 φρουροί.
  2. Ο … Βασίλειος  κατά παράβαση του νόμου και σε πλήρη συνεννόηση με τους υπόλοιπους συνεργούς-κατηγορουμένους προβαίνουν σε απείρως σοβαρότερες παράνομες πράξεις πλην της παραβίασης  του ΠΔ 215/2006. Συγκεκριμένα οι υπάλληλοι εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης που διατίθενται σε ωράριο και καθήκοντα που προβλέπει το ΠΔ 215/2006 δηλαδή σε μάχιμη  και ένστολη υπηρεσία,  και  εργάζονται σε εναλλασσόμενες βάρδιες, ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ,σε υπερυψωμένες σκοπιές της φυλακής Κορυδαλλού ή στα νοσοκομεία στην φύλαξη ασθενών κρατουμένων λαμβάνουν νόμιμα το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας που ανέρχεται στο ποσό των 150 ευρώ μηνιαίως.

Σε καμιά περίπτωση δεν δικαιούνται το επίδομα αυτό όσοι εργάζονται σε «θέσεις» γραφείου όπως οι κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα ο δεύτερος, ο τρίτος, ο τέταρτος, η πέμπτη, η έκτη και ο έβδομος κατηγορούμενος.  Επίσης για «ξεκάρφωμα» ο Βασίλειος … και σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις διαθέτει σε κανονικά καθήκοντα τους συνεργούς του όπως έγινε την ημέρα των εκλογών της 17ης Ιουλίου 2019 και αυτό για να εισπράξουν επίσης παρανόμως το εκλογικό επίδομα που δεν το δικαιούνταν  αφού το Σαββατοκύριακο έχουν ρεπό!

 

  1. Ο  Βασίλειος….   που είναι υπεύθυνος από το νόμο να συντάσσει και να βεβαιώνει τις υπηρεσίες του προσωπικού της εξωτερικής φρουράς που εκτελούν μάχιμη υπηρεσία, σε πλήρη συνεργασία με τους υπολοίπους κατηγορουμένους και σε πλήρη γνώσει για το τι πράττουν αμφότεροι και εκατέρωθεν, βεβαιώνει κάθε μήνα ψευδώς ότι οι συνεργοί του δικαιούνται το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας και έτσι το λαμβάνουν παρανόμως ενώ δεν το δικαιούνται.
  2. Επίσης ο Βασίλειος … συντάσσει πλαστές βεβαιώσεις καθημερινά σε πλήρη συνεργασία  και συνεννόηση με τους υπολοίπους κατηγορούμενουςτις οποίες αποστέλλει στην διευθύντρια του καταστήματος Κορυδαλλού (Καταστήματος κράτησης 2) την οποία επίσης εξαπατά ότι οι συγκεκριμένοι συνεργοί του δικαιούνται το αναφερόμενο επίδομα. Τελικά αυτές οι πλάστες βεβαιώσεις φτάνουν στην ενιαία αρχή πληρωμών και οι συνεργοί του λαμβάνουν παρανόμως  το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας. Δηλαδή η εγκληματική ομάδα που αρχηγός είναι ο Βασίλειος…. ΕΞΑΠΑΤΑ όχι μόνον την διευθύντρια του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού και το υπουργείο στο οποίο υπαγόμαστε αλλά και το υπουργείο οικονομικών, για να πληρώνονται το επίδομα οι συνεργοί του, το οποίο ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ!

 

  1. Πέραν το παράνομο και ποινικά κολάσιμο των κατά εξακολούθηση πράξεων των κατηγορούμενων είναι και άκρως ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ και ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟ να λαμβάνουν το επίδομα αυτό άνθρωποι ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΛΗ, ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΧΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΘΓΙΕΙΝΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ!

 

Επειδή ο …. Βασίλειος και οι συνεργοί έχουν συγκροτήσει και εντάσσονται σε εγκληματική ομάδα με διαρκή και συστηματική  δράση, με αρχηγό τον πρώτο των κατηγορουμένων και συστηματικά πλαστογραφούν και νοθεύουν τις υπηρεσιακές βεβαιώσεις με σκοπό να εξαπατούν τις αρμόδιες αρχές και αποτέλεσμα να εισπράττουν παρανόμως το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας ο δεύτερος, ο τρίτος, ο τέταρτος, η πέμπτη, η έκτη και ο έβδομος κατηγορούμενος και οι πράξεις αυτές προβλέπονται και τιμωρούνται από το Άρθρο 187 του ΠΚ.

Επειδή ο πρώτος των κατηγορουμένων σε πλήρη συνεργασία με τους υπολοίπους κατηγορουμένους αποκρύπτουν τις πραγματικές υπηρεσιακές βεβαιώσεις και καταρτίζουν πλαστές  υπηρεσιακές βεβαιώσεις  ή νοθεύουν αυτές με σκοπό την καταβολή κι είσπραξη του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας εις βάρος του δημοσίου και οι πράξεις αυτές προβλέπονται και τιμωρούνται από τα Άρθρα 216 , 217,222 και 242 του ΠΚ.

Επειδή οι κατηγορούμενοι σε πλήρη συνεργασία μεταξύ τους, παραβαίνουν τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους με αποτέλεσμα ο πρώτος των κατηγορουμένων να διευκολύνει τους υπολοίπους  να εισπράττουν χρήματα που δεν δικαιούνται και συγκεκριμένα ο δεύτερος, ο τρίτος, ο τέταρτος, η πέμπτη, η έκτη και ο έβδομος κατηγορούμενος και οι πράξεις αυτές προβλέπονται και τιμωρούνται από το Άρθρο 259 του ΠΚ.

Επειδή οι κατηγορούμενοι κατευθυνόμενοι από το αρχηγό τους, Βασίλειο… εξαπατούν εν γνώσει τους τις οικονομικές υπηρεσίες παρουσιάζοντας πλαστές βεβαιώσεις ότι δικαιούνται το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης υπηρεσίας, αποκρύπτοντας την αλήθεια  εξαπατώντας και ζημιώνοντας το Ελληνικό δημόσιο εισπράττοντας χρήματα που δεν δικαιούνται και οι πράξεις τους αυτές προβλέπονται και τιμωρούνται από το Άρθρο 386 του ΠΚ.

Επειδή ο πρώτος των κατηγορουμένων ως διοικητής της εξωτερικής φρουράς Κορυδαλλού όχι μόνο απασχολεί ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ,σε καθήκοντα γραφείου περισσότερους υπαλλήλους από όσους του επιτρέπει ο νόμος(6 αντί 4) αλλά φροντίζει να εισπράττουν και χρήματα που δεν δικαιούνται εξαπατώντας το Ελληνικό δημόσιο.

Επειδή οι πράξεις και οι παραλείψεις των κατηγορουμένων έχουν διαρκή και κατά εξακολούθηση χαρακτήρα και πληρούν την αντικειμενική  υπόσταση των εγκληματών που προβλέπονται και τιμωρούνται από τα άρθρα 187,216,217,222,242,259,386 του Ποινικού κώδικα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΜΕ

Την κατά νόμο δίωξη και παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων για τα παραπάνω εγκλήματα

 

Μάρτυρες προτείνουμε τους:

13 Ονόματα υπαλλήλων

 

Καθώς και το σύνολο των υπάλληλων που εργάζονται στην εξωτερική φρουρά Κορυδαλλού

ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ,

Κορυδαλλός 20/10/2019

 

Αν λάβουμε υπόψη μας τα αναφερόμενα στην επιστολή-καταγγελία,  αλλά και την χτεσινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς. είναι ξεκάθαρο πως υποβόσκει «πόλεμος» στις τάξεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων, πόλεμος συμφερόντων.

Το λόγο πλέον τον έχει η δικαιοσύνη ώστε να διερευνήσει τα καταγγελλόμενα και τα ξεκάθαρα στοιχεία που παρατίθενται,  και να απαγγείλει κατηγορίες ή εφόσον η καταγγελία αποδειχτεί αίολη και ανυποστήρικτη, να τη θέσει στο αρχείο, αποδίδοντας αθώους στην κοινωνία όσους κατηγορούνται στο περιεχόμενο της επιστολής αυτής και ταυτόχρονα να αναζητήσει τους ψευδώς καταγγέλλοντες !

 

Το ερωτηματικό φυσικά και παραμένει όμως… Γιατί παρήλθαν 11 μήνες να διερευνηθεί μια τόσο σημαντική καταγγελία,  για την οποία μάλιστα έλαβε γνώση από την πρώτη στιγμή ο αρμόδιος υπουργός και το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ;

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις