Αβάσιμη την έκρινε το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου

Απορρίφθηκε ως αβάσιμη από το διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου η ένσταση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της παράταξης «Μαγνησία 2025» Τρύφωνας Πλαστάρας για τη διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών για την θέση του β’ αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Η ένσταση είχε υποβληθεί στις 15 Μαρτίου και μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση στο Επιμελητήριο για την ανάδειξη του β’ αντιπροέδρου. Ο κ. Πλαστάρας ζητούσε να ακυρωθεί η εν λόγω απόφαση και η εκλογή του κ. Σαββάκη και να ανακηρυχθεί ο ίδιος β’ αντιπρόεδρος, υποστηρίζοντας πως η εκλογή Σαββάκη ήταν παράνομη.

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου συνεδρίασε στις 21 Μαΐου, προκειμένου να εξετάσει την ένσταση.

Σύμφωνα με την απόφαση, που εκδόθηκε στις 29 Ιουνίου, η ένσταση «στρέφεται μόνο κατά του ανωτέρω πρακτικού του ΔΣ του Επιμελητηρίου, με το οποίο ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εκλογής του Β’ αντιπροέδρου της διοικητικής Επιτροπής και όχι κατά του πρακτικού εκλογής της Εφορευτικής Επιτροπής, είναι απορριπτέος ως αβάσιμος, διότι το ως άνω πρακτικό της οικείας Εφορευτικής Επιτροπής ενσωματώθηκε στην προσβαλλόμενη πράξη, πλημμέλειες, δε, του πρακτικού αυτού, μπορούν, κατ’ αρχήν, να προβληθούν ως λόγοι ακυρώσεως του πρακτικού του Δ.Σ.».

Επίσης, κρίθηκε πως και «ο προβαλλόμενος από τους καθών ισχυρισμός ότι το κρινόμενο ένδικο βοήθημα είναι απορριπτέο ως αόριστο και ανεπίδεκτο δικαστικής εκτίμησης, δοθέντος ότι ο ενιστάμενος δεν αποδίδει συγκεκριμένη πλημμέλεια στην εκλογική διαδικασία με σαφή μνεία των διατάξεων που παραβιάστηκαν και ότι δεν προκύπτουν με σαφήνεια οι λόγοι που θεμελιώνουν το αίτημά του, πρέπει να απορριφθεί ως αβάσιμος».

Το ίδιο δικαστήριο, επικαλείται την επιμελητηριακή νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία για τα Επιμελητήρια με 7μελή διοικητική επιτροπή ο β’ αντιπρόεδρος προέρχεται από τον δεύτερο σε ψήφους συνδυασμό και, μετά από τη σχετική ανάλυση, καταλήγει πως «από το μοναδικό προσκομισθέν στοιχείο δεν αποδεικνύεται ότι ο Αριστείδης Σαββάκης κατά τον χρόνο υποβολής της υποψηφιότητάς του για την κατάληψη της θέσης του Β’ αντιπροέδρου της Διοικητικής Επιτροπής είχε διαγραφεί βάσει νομότυπης απόφασης του συνδυασμού «ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025» και είχε απωλέσει την ιδιότητά του ως μέλος ανήκοντος στον συνδυασμό, όπως αβασίμως ισχυρίζεται ο ενιστάμενος. Συνεπώς νομίζως η Εφορευτική Επιτροπή έκανε δεκτή την υποψηφιότητά του, απορριπτομένων των περί αντιθέτου ισχυρισμών του ενιστάμενου».

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις