«Φιάσκο» χαρακτήρισε την κατάσταση στην αγορά με τις συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απόστολος Οντόπουλος.

Η κυβέρνηση έκλεισε χωρίς προειδοποίηση για μία εβδομάδα το λιανικό εμπόριο, ενώ προτίθεται να το ανοίξει πάλι από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, με τις αγορές να πραγματοποιούνται ξανά με click away, μία μέθοδο που αποδείχτηκε αποτυχημένη, σύμφωνα με τους εμπόρους.

Μιλώντας στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ ο κ. Οντόπουλος, μετέφερε την οργή και την αγανάκτηση των εμπόρων για τον τρόπο που η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Ανάπτυξης, διαχειρίζεται την κρίση της πανδημίας.

«Ξεκινήσαμε με το click away και επιβεβαιωθήκαμε ότι δε θα μπορούσαμε να λειτουργήσει, ένδυση και υπόδηση έφτασαν στο 10% του τζίρου της περσινής χρονιάς. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε τους τζίρους που λέει ο κ. Γεωργιάδης, ούτε ήταν επιτυχημένη πρακτική. Είχαμε τοποθετηθεί εξ αρχής υπέρ του click away. Εν μία νυκτί, πάρθηκε η απόφαση για κλείσιμο των καταστημάτων και μας εξοργίζει περισσότερο η δήλωση Γεωργιάδη ότι γνώριζε εκ των προτέρων πως θα πάμε σε κλείσιμο. Αυτά είναι σοβαρά πράγματα; Το θέμα είναι ότι μπήκαμε στη λογική γιατί έτσι μας είπαν, να προμηθευτούμε εμπόρευμα. Εάν ξέραμε ότι δεν θα ανοίγαμε, θα ήταν πιο τίμιο από την πλευρά του Υπουργείου. Τι θα κάνουμε με το στοκ που έχουμε πληρώσει;» ανέφερε ο κ. Οντόπουλος.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου έκανε λόγο για οικονομικό αδιέξοδο και τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξουν γενναίες οικονομικές ενισχύσεις των επιχειρήσεων. «Έχουμε σοβαρό πρόβλημα, δεν υπάρχει μέλλον έτσι όπως χειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία. Έχουμε το ένα φιάσκο μετά το άλλο», σημείωσε.

Όσον αφορά στις εκπτώσεις, ο κ. Οντόπουλος είπε ότι είναι άγνωστο αν και πότε θα ξεκινήσουν και πως όλα θα εξαρτηθούν από το πότε θα επαναλειτουργήσει η αγορά.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις