Βαρύ πρόστιμο και στην ΕΠΟ για τη μεταγραφή του Ντουρμισάι

Σοκ στον Άρη, καθώς η FIFA του επέβαλε απαγόρευση μεταγραφών για έναν χρόνο, λόγω της μεταγραφής του Φιορίν Ντουρμισάι, παρότι ήταν ήδη τιμωρημένος.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έβαλε… στη λαιμητόμο την «κίτρινη» Άρης, καθώς επέβαλε ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για έναν χρόνο, τιμώρησε επίσης με πρόστιμο 500.000 ελβετικών φράγκων την ΕΠΟ, εκτιμώντας ότι αμφότεροι καταστρατήγησαν τους κανονισμούς στην υπόθεση του Φιορίν Ντουρμισάι.

Πρόκειται για «βόμβα μεγατόνων» από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, καθώς η τιμωρία αφορά δύο μεταγραφικές περιόδους (δηλαδή για έναν χρόνο). Η αρμόδια επιτροπή εκτίμησε ότι τόσο η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όσο και η ΠΑΕ Άρης δεν εφάρμοσαν τους κανονισμούς, καθώς προχώρησαν στην έκδοση δελτίο του Ντουρμισάι παρότι στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης είχε ήδη επιβληθεί ποινή απαγόρευσης μεταγραφών λόγω οφειλών σε παλιούς ποδοσφαιριστές, πράγμα που σημαίνει έμμεσα ότι δεν αποδέχεται τους ισχυρούς των «κίτρινων» ότι πρόκειται για χρέη της παλιάς εταιρίας και όχι αυτής που βρίσκεται σε λειτουργία.

Το πρόβλημα που προκύπτει είναι πολύ σοβαρό, καθώς στις 30 Ιουνίου λήγουν τα συμβόλαια 14 ποδοσφαιριστών και δεδομένου του ότι η ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε μεταγραφές, δεν θα είναι σε θέση να καλύψει το οποιοδήποτε κενό. Αυτό σημαίνει ότι ανεξαρτήτως του όποιου αγωνιστικού πλάνου εκπονήθηκε στο προηγούμενο διάστημα, αυτήν τη στιγμή τα πάντα είναι στον αέρα, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης μεταγραφών. Εκτός κι αν οι «κίτρινοι» δικαιωθούν στο CAS.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ Άρης επί του συγκεκριμένου ζητήματος, πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα gazzetta.gr αναφέρουν πάντως ότι οι Θεσσαλονικείς θα προσφύγουν στο CAS με την ελπίδα ανατροπής της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

πηγή:newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις