Αποκαλύφθηκε πως τα σημερινά «εγκαίνια» της επένδυσης στο Ελληνικό, που «ξεκλείδωσε» η ΝΔ,  δεν ήταν τίποτ άλλο,  παρά το γκρέμισμα 5 όλων κι όλων κτηρίων, από τα… 961 που υπάρχουν στην έκταση.

Μπορεί λοιπόν η σημερινή φιέστα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηριστεί και ως «απάτη», – όπως τα εγκαίνια που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μετρό Θεσσαλονίκης –

Ο Τσίπρας μιλάει για «απάτη» στο μετρό Θεσσαλονίκης όταν εκείνος ...αφού το έργο όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει, αλλά δεν έχει βρεθεί καν η πλήρης χρηματοδότησή του, ούτε έχει γίνει ακόμα η μεταβίβαση των μετοχών από το Δημόσιο (ΤΑΙΠΕΔ) στη Lamda.

Επιπλέον τον Σεπτέμβριο του 2019 αποχώρησαν οριστικά από την κοινοπραξία με τη Lamda για το Ελληνικό, τόσο οι Κινέζοι της Fosun όσοι και οι Άραβες της Eagle Hills.

Ταυτόχρονα ο διαγωνισμός για τα καζίνο έχει κι αυτός «βαλτώσει» στο ΣΤΕ με εκατέρωθεν προσφυγές τόσο της κοινοπραξίας Hard Rock η προσφορά της οποία απορρίφθηκε, όσο και της Mohigan-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Μάλιστα κι εκεί η χρηματοδότηση μέρους της δεύτερης φάσης βρίσκεται υπό εξέλιξη, καθώς η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει εκδώσει ομόλογο ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Mohegan αντιμετωπίζει δυσκολίες αποπληρωμής των ήδη υπαρχουσών υποχρεώσεών της στις ΗΠΑ και προσπαθεί να διαπραγματευτεί ευνοϊκούς όρους με τους δανειστές, καθώς το 2021 «ωριμάζουν» δάνεια ύψους 450 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με λίγα λόγια δεν έχουν βρεθεί ούτε τα μισά από τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ που θα κοστίσει το έργο.

Όπως αντιλαμβανόμαστε για το όλο «project» μένει ακόμα πολύ δρόμος, για να μην πούμε πως βρίσκεται ακόμα «στον αέρα», αφού είναι απόλυτα λογικό οι εταιρείες να το «σκέφτονται», ειδικά εν μέσω της οικονομικής κρίσης του κορωνοϊού.

Άρα για ποιο λόγο η κυβέρνηση, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρουσίασε μία εικόνα στον ελληνικό λαό, που απέχει χιλιόμετρα μακριά από την πραγματικότητα;

Γιατί τέτοια βιασύνη από τον κ.Μητσοτάκη;  Λέτε να ζήλεψε τη δόξα του Αλέξη Τσίπρα,  που έκανε το ίδιο στον σταθμό Μετρό Θεσσαλονίκης?

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις