Με γοργούς ρυθμούς προετοιμάζεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την έναρξη των μαθημάτων που έχει προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη.
Όλη αυτή την περίοδο γίνεται καταγραφή των αιθουσών που πληρούν τα κριτήρια για τη διεξαγωγή των διά ζώσης μαθημάτων, γίνεται η προμήθεια σε μάσκες και αντισηπτικά, καλύπτονται οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό και καθαρίστριες, ενώ τα Τμήματα ανακοινώνουν τα προγράμματα σπουδών τους στους φοιτητές, ώστε οι τελευταίοι να γνωρίζουν σε ποια μαθήματα θα πρέπει να παρευρίσκονται στο αμφιθέατρο και σε ποια από το σπίτι τους μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Υπενθυμίζεται πως η διδασκαλία θα είναι διά ζώσης μόνο για μαθήματα, όπου οι εγγεγραμμένοι φοιτητές ανέρχονται μέχρι και τους 50, ενώ για περισσότερους φοιτητές θα είναι εξ αποστάσεως.
Ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών θεμάτων κ. Γιάννης Θεοδωράκης επισήμανε πως «το Πανεπιστήμιο προετοιμάζεται για την έναρξη των μαθημάτων την 1η Οκτωβρίου. Αυτή την περίοδο διανύουμε την εξεταστική, παράλληλα, όμως είναι σε εξέλιξη διεργασίες για την καλύτερη υποδοχή των φοιτητών. Και βέβαια θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για την υλοποίηση των μαθημάτων και των άλλων διαδικασιών. Για παράδειγμα τα διά ζώσης μαθήματα θα διεξάγονται με διαφορά μισής ώρας, ώστε να καθαρίζονται οι χώροι από τις καθαρίστριες. Επίσης τα Τμήματα είτε έχουν οριστικοποιήσει το πρόγραμμα σπουδών τους, είτε τα ολοκληρώνουν αυτές τις ημέρες και τα ανακοινώνουν στους φοιτητές».
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα δεχτεί φέτος 5.500 νέους φοιτητές. Συνολικά οι φοιτητές ξεπερνούν τους 45.000.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης δήλωσε πως «περίπου το 25% των μαθημάτων θα είναι διά ζώσης δηλαδή με την παρουσία μέχρι και 50 φοιτητών. Και εκεί εντάσσονται τα μαθήματα επιλογής, κάποια μαθήματα των πρώτων εξαμήνων, αλλά και ορισμένα φροντιστηριακά μαθήματα».
Προσπάθειες γίνονται και για την ενίσχυση του πανεπιστημίου με διδακτικό προσωπικό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.
Στο μεταξύ ξεκίνησαν προχθές οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η προθεσμία λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου. Η εγγραφή των επιτυχόντων πραγματοποιείται μέσω του συστήματος της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Γραμματείες των Σχολών και των Τμημάτων επιτυχίας τους.

Η διαδικασία εγγραφής θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον 8ψήψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.
Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά στους κωδικούς πρόσβασης, ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους, καθώς και συνοπτικές οδηγίες σε κάθε βήμα.

Αιτήσεις για τη Φοιτητική Εστία
Από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανακοινώθηκε πως «ενημερώνουμε τους πρωτοετείς φοιτητές ότι οι αιτήσεις για διαμονή στη Φοιτητική Εστία του Βόλου, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, θα υποβάλλονται από 22-9-2020 έως 29-9-2020 μόνο ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή και πλήρη δικαιολογητικά, στη διεύθυνση: Παν/μιο Θεσσαλίας, Φοιτητική Εστία Βόλου, 2ας Νοεμβρίου & Βερναρδάκη, ΤΚ. 38333, Βόλος. Τηλ. 24210 74408, 74409.
Σημειώνεται ότι, αντί της Βεβαίωσης εγγραφής από τη Γραμματεία του Τμήματος, μπορούν να προσκομίζουν εκτυπωμένη την ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής».

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις