Αδύνατο να λειτουργήσει η αγορά με ραντεβού και click away, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, συντασσόμενος με τις αντιρρήσεις που έχει ήδη εκφράσει ο εμπορικός κόσμος για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα μετά την άρση του lockdown.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ευρισκόμενο για άλλη μία φορά στο πλευρό των πληττόμενων επιχειρήσεων, δημιουργεί έναν ψηφιακό «χρυσό οδηγό» τοπικών καταστημάτων που διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα, ώστε να διευκολύνει το έργο τους συμβάλλοντας στην προώθηση των τοπικών προϊόντων και προσελκύοντας καταναλωτές.

Μιλώντας στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ, ο κ. Μπασδάνης, σημείωσε ότι πολλές τοπικές επιχειρήσεις έχουν σημαντικά έσοδα από τα e-shop που διατηρούν, ενώ πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα «άνοιξαν» στη διάρκεια του πρώτου lockdown. Η ψηφιακή πλατφόρμα που θα δημιουργήσει το Επιμελητήριο Μαγνησίας στοχεύει να καλύψει το κενό που υπάρχει στην ενημέρωση των καταναλωτών για το ποιες τοπικές επιχειρήσεις διαθέτουν και e-shop. Μέσω της πλατφόρμας αυτής, θα επιλέγουν εύκολα και απλά οι καταναλωτές τα καταστήματα και τα είδη που τους ενδιαφέρουν και θα μπορούν να πραγματοποιούν ηλεκτρονικά τις αγορές τους. «Έχουμε καλά προϊόντα και εξαιρετικές τιμές στα καταστήματά μας» ανέφερε ο κ. Μπασδάνης, προσθέτοντας πως με την πλατφόρμα αυτή «δίνεται η δυνατότητα να στηριχθούν οι συμπολίτες έμποροι και οι οικογένειές τους».

Το ψηφιακό ευρετήριο θα είναι έτοιμο σε λίγες ημέρες, ενώ θα διατίθεται και μέσω του Facebook. Παράλληλα, θα γίνουν διαφημιστικές καμπάνιες για την προβολή του.

Το επόμενο βήμα, όπως είπε ο κ. Μπασδάνης, αναμένεται το επόμενο 10ήμερο, με τη διοργάνωση διαδικτυακών σεμιναρίων για επιχειρηματίες, σχετικά με τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος.

Δε λειτουργεί η αγορά με click away

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας εμφανίστηκε αντίθετος στην προοπτική να ανοίξει η αγορά με… ραντεβού. «Δε λειτουργεί έτσι η αγορά, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Θέλουμε να υπάρχει το φυσικό αντικείμενο και να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις όπως πρέπει. Δεν θα τις βοηθήσει, θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα. Δε λειτουργεί με ραντεβού η αγορά» δήλωσε.

Τέλος, ο κ. Αριστ. Μπασδάνης, αναφέρθηκε και στην οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων, μέσα από τα προγράμματα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, για τα οποία είπε πως αν και στηρίχθηκαν πολλές επιχειρήσεις, ενώ τούτοις αρκετές ξανά θα αποκλειστούν.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να μην χρειαστεί να επιστραφούν τα χρήματα, καθώς κανείς δεν εγγυάται πως οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα δάνεια αυτά σε έξι μήνες.

«Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα πρέπει να επανεξετάσει πολλά πράγματα η κυβέρνηση. Πρέπει να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση και στην Ευρώπη για σχέδια τύπου Μάρσαλ, ώστε να στηρίξουμε την οικονομία που έχει πληγεί βάναυσα. Κάποια χρόνια πριν με 160% εξωτερικό χρέος η ελληνική οικονομία δεν ήταν βιώσιμη και τώρα, με 205% χρέος όχι μόνο είναι, αλλά έχουμε και θετική αξιολόγηση. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και πιεστικοί στις Βρυξέλλες και να ευχηθούμε το τουριστικό προϊόν το 2021 να φέρει έσοδα, γιατί αν δεν φέρει έστω και μειωμένα, θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα. Ο τουριστικός τομέας πρέπει να στηριχτεί και να δούμε πώς θα τον επανασχεδιάσουμε ώστε να τρέξει καλύτερα την καινούργια χρόνια. Να ξεκινήσει αρκετά νωρίς, να μη φτάσουμε να μιλάμε για τουρισμό τον Αύγουστο» κατέληξε ο κ. Μπασδάνης.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις