Αν δεν ήταν η Περιφέρεια θα… πεινούσαν! – Συμβάσεις 7,5 εκατ. ευρώ για τη Μαγνησία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Αυστηρό μήνυμα προς τις τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και στους εργολάβους που αναλαμβάνουν έργα, έστειλε ο Κώστας Αγοραστός σήμερα από τον Βόλο. Ζήτησε από όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ τόνισε πολλές φορές να δίνεται έμφαση στην ποσότητα της ασφάλτου που στρώνεται. «Ούτε μία μέρα παράταση» είπε ο κ. Αγοραστός επιτακτικά, προσθέτοντας πως «όσοι δε μπορούν, ας πάνε για επιδόματα».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κατά την σημερινή του επίσκεψη στον Βόλο, όπου υπέγραψε συμβάσεις έργων προϋπολογισμού 7.534.000 ευρώ. Ο κ. Αγοραστός εμφανίστηκε κάτι παραπάνω από ενοχλημένος με ορισμένους εργολάβους – τους οποίους δεν κατονόμασε, ούτε «έδειξε» αποκαλύπτοντας ποια έργα έχουν αναλάβει – οι οποίοι καθυστερούν χαρακτηριστικά να τελειώσουν ή επικαλούνται διάφορες προφάσεις.

«Δείξτε μηδενική ανοχή στους εργολάβους» είπε προς τα στελέχη των τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Μαγνησίας και πρόσθεσε: «να μετράτε το πάχος της ασφάλτου. Τέλος, τα έργα πρέπει να γίνονται γρήγορα. Καμία ανοχή, ειδικά σε όσους παίρνουν τα έργα με μεγάλη έκπτωση. Ούτε μία μέρα παράταση. Να σταματήσουν τα… σούρτα – φέρτα με τα καιρικά φαινόμενα». Επιπλέον, αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει συνεργασία με ειδική εταιρεία, που θα μετράει το πάχος της ασφάλτου που στρώνεται στα ασφαλτικά έργα.

Όταν ο Περιφερειάρχης κλήθηκε να διευκρινίσει τι εννοεί με αυτές τις… παραινέσεις, εξήγησε πως τα χρήματα που δίνονται για την τοπική οικονομία, πρέπει να επιστρέφονται γρήγορα στην τοπική κοινωνία. «Αφού δε μπορούν να εξυγιάνουν τον κλάδο, θα τον εξυγιάνουμε εμείς. Όλες οι εταιρείες αυτές, αν δεν υπήρχε η Περιφέρεια, δεν θα είχαν δουλειά πουθενά. Οφείλουμε να είμαστε στο εμείς κι όχι στο εγώ. Τρέχουμε, αλλά δεν θα ανεχθούμε ολιγωρία. Ταχύτητα, ταχύτητα, ταχύτητα, είναι εντολή προς τους αντιπεριφερειάρχες, μηδενική ανοχή και να βλέπουν τα έργα από πάνω, γιατί πρέπει να προλάβουμε τα δύσκολα. Αυτό που απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τα Υπουργεία, πρέπει να το κάνουμε κι εμείς. Όσοι δε μπορούν να φύγουν, να πάνε για επιδόματα. Έργα καθυστερούν δύο – τρία χρόνια ή εγκαταλείπονται», τόνισε.

Συμβάσεις 7 εκατ. ευρώ

Στην συνέχεια, ο κ. Αγοραστός υπέγραψε τις συμβάσεις νέων έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 7. 534.000 ευρώ.

Πρόκειται για τα εξής έργα: βιολογικός καθαρισμός στις Κουκουναριές Σκιάθου (2,7 εκατ. ευρώ), αποκατάσταση οδικού δικτύου Ζαγοράς – Χορευτού (1,8 εκατ. ευρώ), σύμβαση με τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για κατασκευή κλειστών δικτύων άρδευσης σε Μακρυράχη και Πουρί (1 εκατ. ευρώ), σύμβαση με τον δήμο Ρ. Φεραίου για ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου Βελεστίνου (950.000 ευρώ) ασφαλτικά σε Αλμυρό – Βελεστίνο (1 εκατ. ευρώ), ηλεκτροφωτισμός στη διασταύρωση Αμαλιάπολης, συμπληρωματική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού και συντήρηση κλιματιστικών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινούπολης.

Ανάδειξη του αρχαίου τείχους Φερών

Για το μεγάλο έργο ανάπλασης του κεντρικού πεζοδρόμου Βελεστίνου, μίλησε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας. Ο υπάρχων πεζόδρομος κατασκευάστηκε το 1998 και πλέον βρίσκεται σε κακή κατάσταση, όπως είπε, συμπληρώνοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ανασκευαστεί, καθώς ο δήμος θα έχει κομβικό ρόλο στις εκδηλώσεις του 2021.

Όπως ανέφερε ο κ. Νασίκας, ο νέος πεζόδρομος θα εκτείνεται σε έκταση 4 στρεμμάτων και 250 μέτρων, ενώ θα έχει πλάτος 18 μέτρων. Εκτός των άλλων εργασιών αναβάθμισης και εξωραϊσμού που θα γίνουν, θα αναδειχθεί και το αρχαίο τείχος των Φερών, που βρίσκεται σε βάθος τριών μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους και τώρα είναι καλυμμένο με λαμαρίνα. Όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα είναι ορατό για τους επισκέπτες, ενώ θα τοποθετηθεί και ειδικό τζάμι για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα.

Παρών στην υπογραφή των συμβάσεων ήταν και ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, ο οποίος, ευχαρίστησε την Περιφέρεια, τόσο για τη μεγάλη βοήθεια που παρέχει στο κομμάτι των έργων, όσο και για τη λύση που έδωσε στο χρόνιο πρόβλημα της οροφής του Κέντρου Υγείας.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις